3 рецепти з афродизіаками, які збільшують пристрасть

Твоя жизнь / Рецепты
Фото: Getty Images
Cosmo

Їжа здатна викликати сексуальне бажання — це факт. Тому для любителів куховарити ми підготували декілька страв із розряду корисне й приємне. В їх основі інгредієнти-афродизіаки. Лови топ-3 надсмачні рецепти, які зроблять вечерю справжньою прелюдією. 

Запіканка з артишоками

Колись артишок був заборонений у Франції. Його не можна було їсти жінкам, оскільки усі знали про його «еротичні» властивості. Артишок й справді стимулює сексуальний потяг. До того ж він багатий вітамінами групи В, аскорбіновою кислотою, каротином та інсуліном.

Для приготування запіканки з артишоками тобі знадобиться:

  • півкілограма консервованих артишоків;
  • трохи майонезу;
  • три яйця;
  • 200 г вершків;
  • пармезан;

Спершу збий артишоки, майонез та вершки у чаші блендера. Додай сіль та перцем за смаком. Опісля вмішай до готової суміші три жовтки. В окремій мисці збий один білок. З’єднай дві маси і ретельно перемішай. 

Виклади суміш у керамічну форму, заповнивши її до половини. Випікай страву протягом 30 хвилин при температурі 170 градусів. Перед подачею посип тертим пармезаном.

Теплий салат із селерою

Селера містить чимало важливих мінералів, до прикладу, калій, кальцій, цинк, залізо і магній. Вона входила до складу улюбленого салату маркізи де Помпадур, про яку цікаві чутки з приводу її сексуального життя! А якщо додати до страви із селерою ще й трохи пікантних спецій, вони також зроблять свою справу.

Приготуй кіноа і змішай її із подрібненими болгарським перцем, помідорами, виноградом та селерою. Подавай із листям м’яти та шматочками лимона.

Соте з морепродуктами

Із користю морепродуктів сперечатися важко. У них чимало білка, вітамінів, мінеральних елементів. Але ось про властивості морепродуктів, як афродизіаків говорять не так часто. Відомо, що вони стимулюють вироблення «гормону пристрасті» тестостерону через високої концентрації цинку і селену.

Таке соте із морепродуктів зробить твій вечір по справжньому гарячим. Перш за все, на добре розігрітій пательні обсмаж улюблені морепродукти. Влий трохи вина і туши ще 3-4 хвилини. Потім додай томатний соус, ретельно перемішай і подавай страву зі свіжою зеленню.

Текст Даша Андрійчук

Рейтинг / 0
5 5 4