5 осінніх рецептів, які змусять полюбити гарбуз

Твоя жизнь / Рецепты
Фото: Getty Images
Cosmo

Гарбуз – не лише атрибут свята Гелловін або страшна каша з дитинства. Це справді смачний продукт, який стане вдалим доповненням страв, ба більше - головним героєм осінніх рецептів. До твоєї уваги ТОП-5 найкращих страв, які змусять кожного закохатись у гарбуз. Готуйся облизувати тарілку!

Гарбузовий крем-суп із сухариками

Шматочки м’якоті гарбуза обсмажити на невеликому вогні разом із дрібно нарізаною цибулею, часником й дрібкою цукру протягом п’яти хвилин. Додати один літр води і довести до кипіння. Варити протягом 20 хвилин. Розмішати суп за допомогою блендера. Подавати із сухариками, гарбузовим насінням та зеленню.

Салат з гарбузом та сочевицею

На тарілку викласти листя салату. Додати попередньо підсмаженого гарбуза та сочевицю. Прикрасити салат зернятами гранату і петрушкою. Перед подачею полити вершковим соусом. Смачного!

Баклажани з гарбузовою начинкою

Приготувати булгур із подрібненим гарбузом та цибулею. Викласти кашу у попередньо спечені половинки баклажана. Прикрасити страву гарбузовим насінням й духмяним розмарином. 

Гарбузовий пиріг

Смачними можуть бути й десерти з гарбуза. Упевнись, приготувавши ароматний пиріг із морозивом. Для цього натри на терці яблука та гарбуз. Додай трохи кориці та цукру, а за бажанням – жменьку родзинок. В окремій посудині змішай 100 г вершкового масла із цукром й двома яйцями. З’єднай суміші. Обережно додай до неї мікс із 200 г муки та 1 ч. л. розпушувача. Ретельно розмішай тісто і випікай у печі при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Готовий пиріг подавай з кулькою вершкового морозива та корицею. 

Гарбузове лате

Приготуй гарбузове пюре і нагрій його разом із водою, цукром за смаком й улюбленими прянощами. Вари сироп протягом 15 хвилин на маленькому вогні, зрідка помішуючи. Готова суміш нагадуватиме густу карамель, яку можна додавати як до кави, так і до десертів.

Рейтинг / 0
5 5 4