5 продуктів, від яких варто відмовитись власницям жирної шкіри

Здоровье / Диета и здоровое питание
Фото: instagram.com/kendalljenner
Cosmo

Якість харчування впливає не лише на нашу вагу та настрій, а й стан шкіри, нігтів і волосся. І якщо у тебе від природи жирна шкіра, певні продукти варто виключити зі свого раціону. Візьми на замітку й нарешті позбудься нав’язливого жирного блиску.

Червоне м’ясо 

Сендвіч з улюбленою ковбасою, яєчня з беконом, бургер з яловичиною… Ми теж знаємо, що це смачно, але саме у червоному м’ясі міститься велика кількість насичених жирів, які провокують запалення шкіри. Цей процес найчастіше супроводжується надмірною появою шкірного сала. Тому спробуй обмежити себе у споживанні насичених жирів і замінити червоне м’ясо рибою або птицею. 

Сіль

А також солоні продукти призводять до зневоднення шкіри й утримання організмом рідини. Через це бачиш у дзеркалі мішки під очима та набряки. Оскільки шкіра намагається впоратися зі зневодненням самостійно, це може призвести до збільшення кількості себуму. Тому намагайся не додавати сіль у їжу, а також зведи до мінімуму вживання продуктів з великою кількістю солі. Якщо все ж вирішила потішити себе улюбленим снеком, опісля пий багато води. 

Цукор

Відомо, що продукти з високим вмістом цукру збільшують виробництво пептидного гормону IGF-1, який стимулює зріст, а інколи й навіть надлишок шкірного сала. Отже, замість чізкейка або тірамісу надай перевагу фінікам з горіхами й медом. Також припини додавати цукор до чаю та кави. Повір, це можливо, якщо у тебе сильне бажання!

Молочні вироби 

Можливо, серед вас є нелюбителі сирів, кефіру, молока або йогуртів. Тоді вам дуже пощастило, адже молочні продукти негативно впливають на стан нашої шкіри. Ми не рекомендуємо повністю відмовлятися від них, але радимо обмежитись, а також надавати перевагу виключно якісним або органічним товарам. 

Борошно

Як і цукор, борошняні вироби збільшують вироблення IGF-1, який впливає на інтенсивний зріст себуму. Та зауваж - тобі не обов’язково відмовлятися від хліба або пасти. Просто заміни їх цільнозерновими варіантами.   

Рейтинг / 0
5 5 5