5 продуктів, які з легкістю замінять дорогі делікатеси

Твоя жизнь / Рецепты
Фото: Getty Images
Cosmo

Інколи кортить потішити себе або рідних незвичайною стравою, але вартість деяких делікатесів зовсім не тішить. Та навіть у такій ситуації можна знайти вихід і здивувати близьких кулінарними шедеврами. Сьогодні cosmo.com.ua ділиться особливими секретами, як замінити дорогі продукти якісними і смачними аналогами. Твоїй увазі ТОП-5 варіантів.

Маскарпоне vs домашній сир

Любителі тірамісу, як і істині італійці, ніколи не можуть відмовити собі у цьому десерті. Якісний маскарпоне готують із молока корів. Він більше схожий на крем, ніж на сир, і чарує кисло-солодким смаком та приємним ароматом. Завдяки його ніжній структурі десерти із маскарпоне наче тануть у роті. Чудовим замінником делікатесу стане ароматний домашній сир. А щоб досягнути також ж лагідного ефекту, додай трохи вершків. 

Трюфель vs гриби шіїтаке 

 

Цей продукт прийшов до нас із Середзем’я. Найчастіше його додають до різото або пасти, а інколи подають у вигляді мусу і смакують із хлібом. Трюфель має стійкий аромат, тому може додати пряності будь-якій страві. На смак він нагадує мікс грибів зі смаженим насінням. І хоча замінити продукт непросто, радимо спробувати гриби шіїтаке, які також мають насичений смак й аромат.

Кокосове молоко vs вершки

Продукти рослинного походження стають все популярнішими, а про їхню користь не перестає говорити весь світ. Те саме стосується й кокосового молока, яке активно використовують для приготування головних страв, десертів і напоїв. Спробувати замінити кокосове молоко можна нежирними вершками або молоком із додаванням кокосової стружки.

Кленовий сироп vs мед 

Впевнена, ти не раз помічала, як в американських кінофільмах або серіалах головні герої смакують гарячими вафлями і тостами з кленовим сиропом. Він не тільки смачний, а й неймовірно корисний, адже не викликає алергії, містить чимало антиоксидантів і є не дуже калорійним. Проте замість нього тобі чудово смакуватиме мед, який має схожий м’який смак. Ще одна ідея – аґрусовий або грушевий сиропи.

Каперси vs корнішони 

Каперси, які ти могла куштувати у салатах або закусках, - це бутони квітів рослини каперс, які так і не розкрилися. Їх солоний і навіть дещо гострий присмак до вподоби багатьом гурманам. Каперси не піддають термічній обробці і додають до страв наприкінці приготування. Найкращими їх замінниками стануть мариновані огірки, а ще ліпше – корнішони, які додають стравам пікантності. Як варіант, можеш також використати зелені оливки.

Даша Андрійчук 

Рейтинг / 0
5 5 5