5 страв, які їдять восени всі француженки

Твоя жизнь / Рецепты
Фото: www.instagram.com/katie.one
Cosmo

Із початком осені хочеться частіше залишатися вдома і готувати щось смачненьке. Хочемо, аби ти поринула в атмосферу осіннього Парижа, й посмакувала стравами, які обожнюють усі його мешканки. Cosmo.com.ua зібрав Топ-5 рецептів популярних французьких страв.

Паста з томатами й рікотою

Для приготування страви наріж 3 зубки часнику, перець, томати та цибулю. Нагрій оливкову олію на пательні й почни смажити часник, доки він злегка не підрум’янеться. Додай цибулю, перець та смаж ще 2-3 хвилини. Висип помідори і залиш тушкуватися на 10 хвилин. Звари спагетті і подавай страву гарячою з томатним соусом та рікотою. 

Курка, запечена з лимонами 

Обсмаж курку з вершковим маслом, сіллю, перцем та розмарином. Всередину м’яса поклади 3-4 зубки часнику і 3 шматочки лимону. Зверху полий курку оливковою олією і запікай під фольгою при температурі 180 градусів протягом години. За бажанням можна підрум’янити м’ясо у режимі гриль протягом ще 10 хвилин перед подачею. 

Салат табуле

Звари булгур і додай до нього нарізані огірки, помідори, петрушку, м’яту, кінзу та перець. Подавай салат, збризнувши його оливковою олією, лимонним соком і додавши морської солі за смаком. 

Дорадо з травами 

Фаршируй рибу з ромарином, лимонним соком, сіллю та перцем. Помісти у форму, прикрасивши томатами, червоною цибулею, часником та лимонами. Запікай 20 хвилин при температурі 190 градусів. Куштуй страву із сухим білим вином. 

Салат з болгарського перцю

Запечи перці в печі, потім зніми з них шкірку і наріж на довгі слайси. Змішай з оливками, кінзою, оливковою олією та бальзамічним оцтом і подавай як салат.

Рейтинг / 0
4 5 7