Домашні синабони з кремом: покроковий рецепт

Cosmo

Ароматні синнабони — справжній кулінарний екстаз для ласунів. Вони не лише інстаграмно виглядають, а й дуже апетитні. А головне, приготувати їх може кожен — достатньо дотримуватися рецепту. Одним із них поділилася учасниця «Пекельної кухні» (реаліті показує Новий канал) Карина Миргород.

Інгредієнти для тіста:

  • Дріжджі свіжі — 20 г
  • Молоко — 250 мл
  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор — 100 г
  • Вершкове масло — 70 г
  • Борошно — 600-650 г
  • Сіль — 5 г
  • Рослинна олія для змащування ємності

Інгредієнти для начинки:

  • Цукор — 150 г
  • Вершкове масло — 70 г
  • Рикота або маскарпоне — 200 г
  • Молоко для крему — 50 г
  • Цукрова пудра — 70 г
  • Кориця — скільки любиш

Спосіб приготування:

1. Нагрій молоко до 36-40°С. Налий його в миску, додай дріжджі та чайну ложку цукру. Все добре змішай. Залиш дріжджі в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб вони підросли. У цей час берись за решту інгредієнтів.

2. Яйця добре збий з цукром до однорідної консистенції. Цукор має повністю розчинитися.

3. Тепер потрібно підігріти масло. Для цього візьми окрему ємність. Врахуй, масло не можна доводити до кипіння. Визначити правильну температуру легко. Торкнись масла пальцем, коли відчуєш тепло — можна вводити до решти інгредієнтів.

4. Масло, яйця з цукром і молоко з дріжджами, які вже підросли, акуратно змішай за допомогою вінчика або лопатки. Міксер не використовуй.

5. Візьми борошно і просій його. Тепер розділи навпіл. Одну половину змішай з дрібкою солі. Додай її до рідкої частини невеликими порціями, постійно помішуючи. Те ж саме потрібно зробити з рештою борошна.

6. Замішуємо тісто.

7. Візьми миску і змасти її олією. Переклади в неї тісто. Накрий плівкою та залиш підніматися на годину. За цей час тісто має підрости щонайменше вдвічі. Потрібний об’єм отримано? Берись за начинку та випікання.

8. Змішай цукор із корицею. Тісто розкачай у великий прямокутник завтовшки близько 0,6 см. Добре змасти його маслом і посип цукром та корицею. Згорни у рулетик. Наріж його на шматочки шириною приблизно 4 см.

10. Виклади сирі синабони на деко, застелене пергаментом. Обов`язково залиш між ними відстань не менше ніж 4 см. Накрий їх рушником і постав в тепле місце без протягів ще на 35 хвилин.

11. Після цього нагрій духовку до 180 градусів і поставтуди синабони. Випікай приблизно 25-30 хвилин. Готовність виначаємо за скоринкою.

12. Приготувалися? Дай синабонам трохи охолонути. У цей час берись за приготування крему.

13. У глибокій мисці змішай рикоту або маскарпоне, молоко та цукрову пудру. Збий вінчиком до однорідності. Вийде густа біла маса, за консистенцією — як густа сметана.

14. Змасти ще теплі синабони кремом, використовуючи пензлик або ложку. Він трохи розтане і вкриє верхівки булочок.

Смачного!

Якими стравами дивуватимуть учасники «Пекельної кухні» Шефа Алекса Якутова дивись у понеділок о 19:00 на Новому каналі.

5 5 2
Фото: Gettyimages
Спецпроекты
Реклама
Loading...
Хочешь больше узнать про "LifeStyle"?
Гороскоп
Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

Гречку не потрібно варити, а огірки можна їсти з молоком: Євген Клопотенко розвінчав популярні міфи про їжу

Відомий кухар та ресторатор прокоментував кулінарні стереотипи, в які вірять українці.

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.