Guilty pleasure: 5 знакових десертів різних країн, від яких у захваті в усьому світі

Твоя жизнь / Рецепты
Cosmo

Навіть найелементарніше печиво може стати витвором мистецтва, якщо його вважають національно важливою стравою. Навіть найзатятіші прихильники здорового харчування інколи порушують свої правила, аби насолодитися улюбленим делікатесом. У сьогоднішній солодкій добірці ми зібрали 5 особливих десертів, якими пишаються різні країни світу. Читай і смакуй!

Чурос

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от SARAH ✨ (@sarah.carina)

Солодку обсмажену випічку із заварного тіста традиційно подають на сніданок у сонячній Іспанії. Та нею залюбки насолоджуються й туристи. Десерт не має начинки, але подається із шоколадним кремом або джемами.

Pastel de nata

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Visit Lisboa (@visit_lisboa)

Відомий португальський десерт pastel de nata нагадує корзинки зі слойоного тіста, наповнені заварним кремом. За легендою, його вигадали монахи ще у 18 сторіччі. Згодом португальська пристрасть поширилася світом. Але вважається, що справжні pastel de nata можна спробувати лише на їхній батьківщині.

Рахат-лукум

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от TasteAtlas (@thetasteatlas)

А також ароматна пахлава та найсолодша нуга. Звісно, ти можеш придбати їх і в Україні, але істинний смак і колорит турецьких солодощів якнайкраще розкривається на легендарному Гранд-Базарі. Тут ти не лише придбаєш смаколики для рідних, а й насолодишся ними у місцевих кав’ярнях.

Італійське морозиво

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Letícia Marques | engordait (@engordait)

Італійське морозиво знають в усьому світі. Фірмове джелато пропонують своїм гостям найпопулярніші ресторани Риму. Та щоб спробувати ідеальне морозиво, рецепт якого не змінювався протягом століття, пропонуємо відвідати заклад Gelateria del Teatro. Його готують лише з натуральних інгредієнтів. Тобі запропонують більше 20 неймовірних сортів.

Моті

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от l i f e s t y l e (@bubbles.lifestyle)

Японські солодощі моті отримали свою назву від клейкого рису мотігоме, який входить до їхнього складу. Його подрібнюють до стану пасти, а потім формують у вигляді млинця. Посмакувати моті, перебуваючи у Японії, можна в будь-який час, але місцеві жителі найбільше їх готують напередодні японського Нового року. Моті мають різні смаки та начинки і часто подаються із кулькою морозива.


  

Рейтинг / 0
5 5 6