Овоч листопада: 5 оригінальних рецептів з баклажаном

Твоя жизнь / Рецепты
Фото: Gettyimages
Cosmo

Баклажани є одними з найпопулярнішими овочами осінньої пори. І не лише тому, що з них можна приготувати смачні страви, а й завдяки корисним властивостям продукту. Відомо, що вітаміни групи В, які входять до складу баклажанів, забезпечують нормальну роботу серця, а вітамін С сприяє профілактиці застуд, а також запобігає стресу.

Тож аби урізноманітнити твій раціон за допомогою цього продукту, ми підготували добірку із п’яти оригінальних рецептів із баклажанами. Нумо готувати!

Баклажанові млинці

Натри баклажан та цибулину на терці. Додай яйце і ¾ склянки борошна. Перемішай до появи однорідної маси. Сформуй млинці і смаж на пательні на невеликому вогні по дві хвилин з кожного боку. Подавай із помідорами чері або аджикою. Смачного!

Кіш із баклажанами

Спершу займись приготуванням тіста. Аби воно було крихким та схожим на пісочне, змішай вершкове масло з просіяним борошном. Додай яйце, сіль і трохи крижаної води. Сформуй із тіста коло з бортиками. Змасти соусом песто і виклади кільця запеченого баклажана. Прикрась страву свіжим листям руколи та базиліку.

Баклажановий суп

Натерті моркву та цибулю туши на малому вогні протягом трьох хвилин. Додай до суміші кубики баклажанів, з яких варто попередньо зняти шкірку. Вилий бульйон і вари суп 15 хвилин. Потім додай вершки, улюблені спеції та сіль. Через дві хвилини зніми страву з вогню і перемішай блендером. Подавай із чіабатою та пармезаном. Аромат чарує!

Рататуй

Наріж моркву, баклажани та цукіні на тонкі слайси. Виклади на деко у формі кола, додай оливкової олії, солі та перцю. Залиш у печі при температурі 180 градусів. Вийми страву, коли овочі стануть м’якими.

Паста з баклажанами

Звари макарони пенне і змішай їх із томатним соусом. Додай кубики запеченого баклажана, трохи тертого пармезану й базиліку. Твоя італійська вечеря готова!

Текст: Дар'я Андрійчук

Рейтинг / 0
5 5 6