Рецепт великоднього матча-краффіна, від якого всі будуть в захваті

Cosmo

До Великодня залишилось не так багато часу, і зараз саме час озброїтися декількома безпрограшними рецептами, від яких будуть у захваті всі. Чудовою альтернативою твоєї традиційної паски може стати краффін. Це гібрид листкового круассана та маффіна. Засновниця компанії Glossary Organic Products та екофонду Glossary Foundation Анастасія Цибуляк поділилася рецептом свого матча-краффіна. Найкраще смакує, якщо його робити виключно з органічних продуктів, як це робить сама екоамбассадорка.

Тісто для краффіна нагадує бріош, його можна місити руками, але так ризикуєш всипати забагато борошна і краффін буде не таким пухким. Тому:

Секрет 1: краще вимішувати тісто міксером. Почни з 320 г борошна, і у процесі спробуй додати максимум 2 столові ложки борошна.

Якщо все ж таки вимішуєш тісто руками…

Секрет 2: Заміси його до стану пухкої маси та залиш на 10-20 хвилин, а потім продовжуй заміс. Так тісто встигає виробити достатньо клейковини.

Секрет 3: Якщо є додаткове деко для духовки, встанови решітку посередині, поклади на неї тісто, а знизу розташуй додаткове деко та накрий фольгою на випадок, якщо начинка капатиме.

Інгредієнти

Тісто

  • 7 г (1 пакет або 2 1/4 ч. л.) активних сухих дріжджів
  • 1 ч. л. цукру
  • 200 мл (13,5 ст. л.) молока, підігрітого до 38С 
  • 320-360 г (3 склянки) борошна
  • 75 г (6 ст. л.) цукру
  • 1/8 ч. л. солі
  • 2 жовтки

35 г (2,5 ст. л.) м’якого вершкового масла

Матча-крем

  • 60 г (4 ст. л.) м’якого вершкового масла
  • 100 г (1/2 склянки) цукру
  • 1 ст. л. матча

Як готувати: 

1. Змішуємо активні сухі дріжджі, 5 г цукру і тепле молоко. Відкладаємо до утворення піни приблизно на 10 хвилин.

2. У мисці просіюємо борошно, цукор і сіль. Робимо лунку, додаємо жовтки, масло і дріжджовий розчин. Вимішуємо до однорідності і м`якості, за необхідності додаючи трохи борошна. Час замісу — близько 20-30 хвилин.

3. Тісто в мисці накриваємо вологим кухонним рушником. Залишаємо приблизно на 1 годину в теплій кухні, поки його об`єм не збільшиться майже вдвічі.

4. Тим часом готуємо матча-крем. Збиваємо масло, цукор і матчу до однорідного стану. Відкладаємо убік.

4. Коли тісто підніметься, розминаємо його трохи, щоб видалити бульбашки повітря. Далі перекладаємо на злегка притрушену борошном робочу поверхню. Вимішуємо протягом 2 хвилин, розкачуємо в прямокутник 25х38 см.

5. Намащуємо матча-крем на розкачане тісто, залишивши 2,5 см по краях. Згортаємо тісто у рулет, розрізаємо його на 2 частини, розміщуємо дві половинки поруч начинкою вгору та «заплітаємо».

6. Перекладаємо тісто з начинкою у форму 23х12см. Накриваємо вологим кухонним рушником і знову залишаємо приблизно на 1 годину в теплій кухні, поки тісто не заповнить форму.

7. Розігріваємо духовку до 170С. Змащуємо верх краффіна сумішшю жовтка та молока, запікаємо в розігрітій духовці протягом 40 хвилин. Приблизно через 25-30 хвилин, якщо верх паски надто підрум`янився, накриваємо його фольгою.

8. Дістаємо краффін з духовки. Даємо постояти у формі 10 хвилин, далі акуратно виймаємо та охолоджуємо на решітці. Поливаємо матча-кремом. Найкраще смакує теплим!

5 5 1
Спецпроекты
Реклама
Loading...
Хочешь больше узнать про "LifeStyle"?
Гороскоп
Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.