Що відбувається з тілом, коли ти їси томати?

Тело / Здоровье
Фото: Getty Images
Cosmo

Відомий кардіолог Стівен Гандрі розгорнув справжню війну з томатами. У своєму бестселері The Plant Paradox («Парадокс рослин») лікар назвав помідори агресивним продуктом через наявність у їхньому складі білків-лектинів.

«Томати викликають запалення, збільшення ваги і серйозні алергічні реакції. Але найстрашніше - лектин атакує наші клітини, і, на жаль, єдиний спосіб боротьби з цим білком – повністю від нього відмовитися», - пише Стівен. 

Цьому явищу кардіолог присвятив більшу частину свого розслідування. Згодом Гандрі знайшов однодумців. Серед них – зірковий дієтолог Аллен Кемпбелл, який протягом багатьох років складає меню для моделі Жизель Бюндхен. Таким чином, Аллен обмежив кількість томатів у раціоні зірки. Окрім них, у меню Жизель також немає баклажанів, перцю та картоплі. 

За словами Стівена Гандрі, помідори послаблюють роботу мозку, стимулюють облисіння, викликають висипи на шкірі, анемію і навіть синдром хронічної втоми.

«Як лікар, я покладався у своїй роботі на наукові дослідження. У них взяли участь тисяча осіб, вісімсот з яких - із сімейною історією аутоімунних захворювань. У тих із них, хто суворо дотримувався дієти без лектинів, ознаки запалення протягом трьох місяців не виявлялися», - розповів медик.

До слова, у список заборонених за цією ознакою продуктів також потрапили усі бобові і молочні продукти. І якщо помідори, як зазначає Гандрі, ще можна «врятувати», знявши із них шкірку, то джерелу лектинів - кукурудзі – вже нічого не допоможе.

Текст: Дар'я Андрійчук

Рейтинг / 0
4 5 4