Топ-5 кращих ресторанів Києва від француженки Мод Жозеф

Cosmo

Мод Жозеф  авторка гіду The Pink Guide «Best Restaurants Kyiv & Odessa», Директорка Франко-української торгово-промислової палати, організаторка конкурсу для підприємниць «Створено жінками». Мод вивчає зв`язок між культурами та кухнями України і Франції. Вона вважає гастрономію чудовою можливістю відкрити для себе місто. Тож француженка почала збирати у ресторанний гід «кулінарні» пам`ятки, які допоможуть місцевим жителям та туристам відкрити для себе українські міста по-новому.  Спеціально для нас Мод Жозеф зробила підбірку, у якій можна знайти ресторан на будь який смак. 

Bassano 

Це прекрасний італійський ресторан. Тут неймовірна тераса з видом на собор Святого Миколая, сезонна та вишукана кухня, гарна винна карта і дуже якісне обслуговування. Мені подобається, що в Bassano меню змінюється залежно від сезону, це досить рідко зустрічається в Україні. Дуже приємно кожного разу відкривати для себе нові рецепти. Також у цьому ресторані неймовірні десерти. Я любителька солодощів, тому дуже ціную той факт, що тут можу вибирати десерт навіть із закритими очима. Завжди буде смачно.

Bassano — прекрасне місце як для бізнес-ланчу, так і для вечору з друзями. 

Nam

Я маю в’єтнамське коріння, саме тому дуже люблю відвідувати Nam. Це вишуканий ресторан, де подають страви сучасної в’єтнамської кухні. Кожен куток закладу дуже гарно оформлений, як у колоніальному будинку початку 19-го століття. Шеф-кухар Ектор Хіменес Браво, здається, зміг віднайти смаки мого дитинства: суп Фо, великі креветки каррі, спринг-роли і смажений рис. Окремої увагу заслуговує «бізнес-ланч». Це завжди велика порція смачної страви, яку дуже швидко подають. Рідко ресторани такого класу пропонують бізнес-ланчі,тому я звертаю на це особливу увагу.

Citronelle

Citronelle — найстарший ресторан у цій підбірці. Цього року він святкує своє 10-річчя. Це той заклад,  який вже існував, коли я переїхала в Україну. Всі французи рекомендували його один одному, коли знову хотіли поринути в атмосферу Франції. Із травня минулого року кухнею завідує французький шеф-кухар Робан Каснабе. Він справжній професіонал, який постійно шукає поєднання оригінальних смаків, зберігаючи чіткий французький смак.

Мені дуже подобається обідати в Citronelle. Я часто обираю унікальні страви, як-от салат з ростбіфом або паста з креветками. Увечері замовляю гребінці або фуа-гра як закуску. Для основної страви можу взяти морського окуня, приготованого у фользі з помідорами і оливками. А на десерт «Оперу». Це французький десерт з  прекрасним поєднанням кави та шоколаду. Дуже рекомендую.

Chef`s Table

Серед нових ресторанів Києва найкращий з кращих для мене Chef`s Table. Авторський ресторан шеф-кухаря Володимира Ярославського. Він пропонує креативні страви  з використанням  виняткових продуктів: фуа-гра, м’яса голуба, устриць, крабів. Щиро раджу вибрати пляшку хорошого вина в Goodwine (саме там, на другому поверсі, розташований ресторан) і спробувати дегустаційне меню (6 невеликих страв). Не пошкодуєш. Мені досі сниться хліб-бріош із солоним маслом. 

Frou Frou

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FROU FROU (@frou.frou.kyiv)

Не можна говорити про нові ресторани Києва, не згадавши про ще один заклад французької кухні — Frou Frou. Тут вишуканий інтер’єр та гарне обслуговування. А на фоні завжди можна почути приємні французькі пісні. Що ще потрібно для щастя? 

У Frou Frou я скуштувала майже всі позиції в меню. Тартар з яловичини, авокадо та трюфельної олії і тартар з гребінцю — одні з моїх улюблених закусок. В якості основної страви я часто обираю качине конфі з картопляним пюре та сиром пармезан. Щодо десерту, то я просто закохалась в суфле.  Мрію потрапити до них на кулінарну практику, щоб дізнатися секрет його приготування!

Після вечері у ресторані можна спуститися кількома сходинками нижче та опинитись в затишному коктейль-барі. Дуже зручно, особливо взимку, коли хочеш продовжити вечір в закладі не виходячи на двір.

4 5 3
Фото: www.instagram.com/frou.frou.kyiv
Спецпроекты
Реклама
Loading...
Хочешь больше узнать про "LifeStyle"?
Гороскоп

Домашні синабони з кремом: покроковий рецепт

Від учасниці «Пекельної кухні» Карини Миргород. 

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

Гречку не потрібно варити, а огірки можна їсти з молоком: Євген Клопотенко розвінчав популярні міфи про їжу

Відомий кухар та ресторатор прокоментував кулінарні стереотипи, в які вірять українці.

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.