Вівсяне молоко: усе про користь модного напою

Твоя жизнь / Рецепты
Фото: Gettyimages
Cosmo

Любиш починати ранок зі склянки молока? Настав час знайти альтернативу коров’ячому молоку. Все більше людей відмовляються від нього на користь рослинних варіантів. За інформацією The New York Times, вівсяне молоко завдячує своїй популярності шведській компанії Oatly, яка вивела незвичайний напій на ринок продуктів харчування. Чому вівсяне молоко завзято рекомендують дієтологи і так полюбляють люди – розбираємося далі.

Що таке вівсяне молоко?

Вівсяне молоко виготовляється шляхом замочування вівса у воді на певний час. Після того, як напій набуде потрібної густини, з нього видаляють частинки вівса і ретельно вимішують до появи однорідної маси. В результаті, ми отримуємо напій з вершковою текстурою, що суттєво відрізняється від вже звичного коров’ячого. Деякі виробники додають до вівсяного молока трохи соняшникової олії, сіль та вітаміни. Під час виробництва у воді залишається велика кількість корисних речовин із вівса.

У чому полягає користь вівсяного молока?

Вівсяне молоко чудово засвоюється організмом і насичує його усіми необхідними речовинами, до яких входить білок, вітамін В, залізо, кальцій, фосфор тощо.
Цей напій часто рекомендують вживати спортсменам, щоб зміцнити м’язи, а також дітям, які активно ростуть. Вівсяне молоко також буде корисне для людей з підвищеним рівнем холестерину, оскільки напій насичений вітаміном В.

До того ж вівсяне молоко – чудовий антиоксидант. Воно вважається ефективним для тих, хто худне, адже позитивно впливає на обмін речовин і має низьку калорійність.

Чим вівсяне молоко відрізняється від коров’ячого?

Вівсяне молоко містить менше білку, ніж тваринний варіант. В його складі також міститься більше розчинних волокон, які покращують травлення. У вівсяному молоці менше цукру, тож його можна вживати хворим на діабет та ожиріння. Цей продукт вважається цілком веганським, гіпоалергенним і виготовляється без ГМО.

Кому можна вживати вівсяне молоко?

Вівсяне молоко підійде усім, хто не страждає на алергію на глютен. До того ж у деяких людей можуть виникнути висипання через вживання молока. Тому вам є сенс замінити молоко тваринного походження на рослинну альтернативу.

«Вівсяне молоко є хорошим варіантом для людей з алергією, непереносимістю лактози і/ або горіхів, а також для тих, хто хоче обмежити кількість насичених жирів в своєму раціоні. Як правило, напій безпечний навіть для тих, хто страждає чутливістю до глютену. Головне, читай етикетки, щоб переконатися, що воно виготовлене з особливого беглютенового вівса», – зауважує дієтолог Кері Ганс.

Текст: Дар'я Андрійчук

Рейтинг / 0
5 5 4