Як перетворити каву на справжній десерт: 5 смачних способів

Твоя жизнь / Рецепты
Фото: Gettyimages
Cosmo

Аби приготувати настільки ж смачну й ароматну каву, як у найкращих кав’ярнях, потрібно трохи фантазії. До твоєї уваги ТОП-5 простих способів, як зробити улюблений напій особливим.

Малина

Особливо смачною є охолоджена малинова кава. Для приготування додай до кавового напою трохи малинового пюре або сиропу. Зроблять напій по-справжньому освіжаючим кубики льоду та листя м’яти. Смачного!

Апельсин

Апельсинова кава стала хітом сезону. Впевнені, тобі вже довелося посмакувати капуоранжем на основі подвійного еспресо та свіжого апельсинового фрешу. Потішити себе схожим напоєм можна й вдома. Для цього додай трохи соку та цедри апельсина до напою. Увага – не використовуй пакетований апельсиновий сік. Він додасть каві кислоти і зробить її зовсім не смачною.

Кокос

Ще один варіант напою, який приємно освіжить влітку. Тропічний аромат кокосу стане ідеальним доповненням кави з льодом. Для приготування напою додай декілька ложок кокосової стружки до меленої кави. Залий суміш водою і дозволь настоятися протягом ночі. Вранці вилий кокосову каву в довгу склянку, додай трохи льоду і насолоджуйся корисним енергетичним напоєм.

Морозиво

А це напій для справжніх гурманів! Кава з морозивом або так зване гляссе являє собою поєднання міцного еспресо з кулькою ванільного морозива. Аби морозиво якомога довше залишалося холодним, додай до кави декілька кубиків льоду. За бажанням можна прикрасити напій тертим чорним шоколадом.

Кардамон

Любителям прянощів пропонуємо відмовитися від вже звичних кориці та ванілі і поєднати каву із кардамоном. Його обожнюють жителі Азії. За їхнім рецептом, каву краще зварити у турці. Зерна кардамону потрібно розчавити і варити разом із кавою. Додай цукру за смаком і відчуй себе турецькою султаною. 

Текст: Дар'я Андрійчук

Рейтинг / 0
5 5 6