Зелені помідори: чим корисні та як їх готувати

Твоя жизнь / Рецепты
Фото: Gettyimages
Cosmo

Ми вже звикли дивувати рідних та друзів смачними літніми салатами із класичними червоними або жовтими томатами. Та цього сезону до нас на кухню завітав новий фуд-тренд – зелені помідори. До речі, вони мають декілька відмінностей зі своїми сестрами. Тож для різноманіття радимо наважитися на кулінарні експерименти і додати їх не тільки до салатів, а й гарячих закусок.

Чим відрізняються зелені помідори від червоних та жовтих?

  • вони більш соковиті та солодкі;
  • вони накопичують хлорофіл, який захищає організм від шкідливих речовин, а також зміцнює імунітет;
  • вони менше піддаються рослинним хворобам, а також розвитку грибку. Тому їх вирощують без використання пестицидів;
  • їх рекомендують вживати людям з алергією на лікопен та антоціани.

Рецепт легкого літнього салату із зеленими помідорами

Інгредієнти:

  • Помідори – 500 г
  • Морква – 2 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Часник – 4 зубці
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Зелень за смаком

Як готувати:

  1. Нарізати помідори на невеликі шматки.
  2. Болгарський перець подрібнити на соломинки.
  3. Натерти моркву та ретельно подрібнити зелень.
  4. Приготувати соус, змішавши оцет, олію, цукор та сіль.
  5. Об’єднати всі інгредієти, додавши розчавлений часник.
  6. Дозволити страві настоятися 10 хв.

Насолоджуйся смачним салатом із пікантним присмаком!

Текст: Дар'я Андрійчук

Рейтинг / 0
5 5 8