3 прості рецепти зігрівальних супів, що ідеально підходять для осені
На термометрі від +5 до +10, не виходиш із дому без пуховика, а найбільше бажання — знову опинитися в ліжку? Тоді саме час готувати щось гаряче та ситне, що підніме настрій та апетит і зігріє зсередини! Ось три рецепти супів, які створені для холодних осінніх днів.
КУРЯЧИЙ СУП З ВЕРМІШЕЛЛЮ

Інгредієнти:
- 15 г масла;
- 120 г нарізаної цибулі;
- 120 г нарізаної селери;
- 1,5 л курячого бульйону;
- 400 мл овочевого бульйону;
- 225 г нарізаного вареного курячого філе;
- 150 г яєчної локшини;
- 3 нарізані морквини;
- 1/2 ч. л. сушеного базиліку;
- 1/2 ч. л. сушеного орегано;
- сіль і чорний мелений перець до смаку.
Як готувати:
1. Розтопи масло у великій каструлі на середньому вогні. Додай цибулю та селеру і готуй, поки вони не стануть м’якими, приблизно 5 хвилин.
2. Додай курячий бульйон, овочевий бульйон, курку, яєчну локшину, моркву, базилік, орегано, сіль і перець. Перемішай і доведи до кипіння.
3. Вари на малому вогні 20 хвилин.
4. Охолоди та подай.
КРЕМ-СУП ІЗ СОЧЕВИЦІ

Інгредієнти:
- 2 середні морквини;
- 1 середня цибулина;
- 4 зубки часнику;
- 240 г сухої червоної сочевиці;
- 45 мл оливкової олії;
- 1 ст. л. карі-порошку;
- 1 ч. л. меленого кмину;
- 1 ч. л. сушеного чебрецю;
- 1/2 ч. л. солі;
- 1 банка томатного соусу;
- 1,5 л курячого або овочевого бульйону;
- 150 г шпинату.
Як готувати:
1. Почисть та наріж кубиками 2 морквини та 1 цибулину. Подрібни 4 зубки часнику.
2. Промий 450 г червоної сочевиці під холодною водою і залиш на дрібному ситі, щоб вода стекла.
3. Розігрій 3 ст. л. оливкової олії в каструлі. Додай моркву і цибулю, смаж 5 хвилин. Додай часник, 1 ст. л. карі, 1 ч. л. кмину, 1 ч. л. чебрецю та 1/2 ч. л. солі. Готуй ще 1 хвилину.
4. Додай сочевицю, 1 банку томатного соусу і 1,5 л бульйону. Доведи до кипіння, накрий кришкою і зменш вогонь. Готуй 20 хвилин.
5. Наостанок додай увесь шпинат, перемішай і подай.
СУП ІЗ БРОКОЛІ ТА ОВОЧАМИ

Інгредієнти:
- 2 ст. л. олії авокадо (або соняшникової);
- 1 середня цибулина, дрібно нарізана;
- 1 нарізана морквина;
- 1 зубок часнику, дрібно нарізаний;
- 1,2 л овочевого бульйону;
- 450 г картоплі, нарізаної кубиками;
- 500 г броколі, розділеної на суцвіття;
- 1/2 червоного болгарського перцю;
- 1 ч. л. сушеного орегано;
- 1/4 ч. л. червоного перцю в пластівцях;
- 150 г кукурудзи;
- сіль та перець до смаку;
- свіжа петрушка до смаку.
Як готувати:
1. Розігрій олію в каструлі на середньому вогні. Додай цибулю та моркву, обсмажуй 5–7 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Додай часник і смаж ще пів хвилини.
2. У великій каструлі доведи бульйон до кипіння, додай картоплю і вари 10 хвилин на середньому вогні.
3. Поклади в каструлю броколі, болгарський перець, орегано, пластівці червоного перцю, кукурудзу і сіль. Добре перемішай і вари ще 10 хвилин, поки всі овочі не стануть м’якими.
4. Зніми суп з вогню, спробуй на смак і, якщо потрібно, додай сіль або перець. Розлий по тарілках і посип петрушкою.
Смачного!









