Готуємо курку за улюбленим рецептом Тейлор Свіфт
Кожна справжня фанатка Тейлор Свіфт знає, що вона не тільки чудова співачка, але й обожнює влаштовувати звані вечері для своїх близьких та друзів. Однією з її улюблених страв для частування гостей є курка в муглайському стилі за рецептом Нігелли Лоусон, яким співачка поділилася з Elle в інтерв’ю до свого 30-го дня народження.
ХТО ТАКА НІГЕЛЛА ЛОУСОН?
Нігелла Люсі Лоусон — це англійська авторка кулінарних книг і телевізійна кухарка. Після закінчення Оксфорду Лоусон розпочала кар’єру як літературна критикиня та ресторанна оглядачка. Її перша кулінарна книга How to Eat вийшла в 1998 році та стала бестселером, проданим у кількості 300 тисяч примірників. У 2000 році вийшла її друга книга How to Be a Domestic Goddess, яка здобула British Book Award. На сьогодні Лоусон продала понад 8 мільйонів кулінарних книг і має власну лінію кухонного посуду Living Kitchen.
УЛЮБЛЕНИЙ РЕЦЕПТ ТЕЙЛОР СВІФТ: КУРКА В МУГЛАЙСЬКОМУ СТИЛІ
Курка в муглайському стилі — це ситна, ароматна страва зі спеціями та кремовим йогуртовим соусом, яка ідеально підходить для прохолодних вечорів. Якщо ти хочеш спробувати приготувати щось нове та затишне, цей рецепт точно тобі сподобається.
Фото: allrecipes.com (Sara Haas)
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1,4 кг курячих стегон
- 1 шматок очищеного імбиру
- 4 зубки часнику
- 2 чайні ложки меленого кмину
- 1 чайна ложка меленого коріандру
- 1/2 чайної ложки пластівців перцю чилі
- 4 столові ложки меленого мигдалю
- 120 мл води
- 60 мл рослинної олії
- 5 стручків кардамону (злегка потовчені)
- 2 лаврових листки
- 1 паличка кориці (розламана навпіл)
- 2 дрібно нарізані цибулини
- 240 мл грецького йогурту
- 240 мл курячого бульйону
- 120 мл вершків
- 120 г родзинок
- 1 чайна ложка гарам масали
- 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- 75 г підсмаженого мигдалю в пластівцях
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Поклади імбир, часник, кмин, коріандр і чилі у ступку і змішай до стану пасти. Додай мелений мигдаль і воду, потім знову перемішай і відстав убік.
2. Розігрій олію у великій сковороді й виклади шматки курки — партіями, щоб мʼясо смажилося, а не тушкувалося. Обсмаж курку, потім зніми і переклади на тарілку.
3. Додай спеції у сковороду і трохи обсмаж в олії. Додай цибулю і готуй її, поки вона не стане м’якою та злегка підрум’яненою, часто помішуючи, щоб вона не пригоріла. Влий підготовлену пасту зі спецій і тушкуй.
4. Додай йогурт, по пів склянки за раз, постійно перемішуючи, щоб утворився соус. Потім влий бульйон, додай вершки та родзинки, перемішай.
5. Поверни обсмажену курку в сковороду разом із соками, які з неї стекли. Посип гарам масалою, додай цукор і сіль. Накрий кришкою і тушкуй на слабкому вогні 20 хвилин, періодично перевіряючи, чи м’ясо повністю приготувалося.
Вуаля, все готово! Виклади курку в тарілку і посип підсмаженим мигдалем у пластівцях.
Смачного!