Ідеальний літній десерт: найпростіший рецепт полуничного тарта

Випробувано lifestyle-редакторкою Cosmo


АВТОР: Анастасія Якубишин

ФОТО: Gettyimages; Pexels

опубліковано: 1 червня 2024

Розпочався сезон однієї з найсмачніших і найпоживніших літніх ягід — полуниці. Свіжа полуничка з грядки, неймовірно вершкова із цукром і сметаною чи полуниця в шоколаді — кожна знайде спосіб, у який їй найбільше смакуватиме ця ягода. Однак тим, хто шукає нових способів, як з’їсти якомога більше полуниці цього сезону, точно припаде до душі полуничний тарт.

Полуничний тарт: простий покроковий рецепт

Інгредієнти:

Для тіста

  • 200 г пшеничного борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру 
  • 2 ст. л. сметани 20%-ї жирності
  • 1 дрібка солі
  • 150 г вершкового масла

Для начинки:

  • 350 г полуниці
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 яєчний жовток (для обмазування країв тарта перед випіканням)

Як готувати:

1. Насамперед приготуй тісто. Для цього з’єднай 200 г борошна зі 150 г розтопленого вершкового масла, 1 ст. л. цукру, дрібкою солі та 1 ч. л. ванільного цукру. Перетри руками. 

2. Додай у сформовану масу 2 ст. л. сметани й добре перемішай. У тебе повинна вийти куля тіста, придатна для розкачування. 

3. Сформовану кулю з тіста постав у холодильник на той час, поки готуватимеш начинку. 

4. Добре промий помий і просуши полуницю. Порада: аби впевнитися, що в полуниці вже немає жуків чи інших комах, занур ягоди у миску прохолодної води та додай туди 1 ст. л. солі. Перемішай та залиш полуницю на 15 хв. Сольовий розчин створює середовище, яке є дискомфортним для комах, змушуючи їх вийти з полуниці. Дістань полуницю з розчину і промий чистою проточною водою.

5. Наріж ягоди тонкими слайсами. Готові слайси посип цукром і обережно перемішай. 

6. Розкачай тісто в круглий тонкий пласт. Намагайся не робити тісто надто товстим, оскільки так воно може не пропектися під час випікання. 

7. Виклади підготовлені слайси полуниці на тісто. Залиш 2-3 сантиметри тіста скраю, вони тобі ще знадобляться. Посип викладену полуницю ванільним цукром. 

8. Загорни тісто, що залишилося вільним по краях, на начинку. 

9. Збий яєчний жовток виделкою і змасти ним загорнуті краї тіста.

10. Випікай 25 хвилин за 180-200 градусів. 

Готовий тарт подавай з кулькою ванільного морозива.

Полуничний тарт за цим рецептом від lifestyle-редакторки Cosmo Анастасії Якубишин

Смачного! 

Схожі статті
Реклама
cosmopolitan banner
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ