Ідеальний літній десерт: найпростіший рецепт полуничного тарта
Випробувано lifestyle-редакторкою Cosmo
Розпочався сезон однієї з найсмачніших і найпоживніших літніх ягід — полуниці. Свіжа полуничка з грядки, неймовірно вершкова із цукром і сметаною чи полуниця в шоколаді — кожна знайде спосіб, у який їй найбільше смакуватиме ця ягода. Однак тим, хто шукає нових способів, як з’їсти якомога більше полуниці цього сезону, точно припаде до душі полуничний тарт.
Полуничний тарт: простий покроковий рецепт
Інгредієнти:
Для тіста
- 200 г пшеничного борошна
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 2 ст. л. сметани 20%-ї жирності
- 1 дрібка солі
- 150 г вершкового масла
Для начинки:
- 350 г полуниці
- 2 ст. л. цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 яєчний жовток (для обмазування країв тарта перед випіканням)
Як готувати:
1. Насамперед приготуй тісто. Для цього з’єднай 200 г борошна зі 150 г розтопленого вершкового масла, 1 ст. л. цукру, дрібкою солі та 1 ч. л. ванільного цукру. Перетри руками.
2. Додай у сформовану масу 2 ст. л. сметани й добре перемішай. У тебе повинна вийти куля тіста, придатна для розкачування.
3. Сформовану кулю з тіста постав у холодильник на той час, поки готуватимеш начинку.
4. Добре промий помий і просуши полуницю. Порада: аби впевнитися, що в полуниці вже немає жуків чи інших комах, занур ягоди у миску прохолодної води та додай туди 1 ст. л. солі. Перемішай та залиш полуницю на 15 хв. Сольовий розчин створює середовище, яке є дискомфортним для комах, змушуючи їх вийти з полуниці. Дістань полуницю з розчину і промий чистою проточною водою.
5. Наріж ягоди тонкими слайсами. Готові слайси посип цукром і обережно перемішай.
6. Розкачай тісто в круглий тонкий пласт. Намагайся не робити тісто надто товстим, оскільки так воно може не пропектися під час випікання.
7. Виклади підготовлені слайси полуниці на тісто. Залиш 2-3 сантиметри тіста скраю, вони тобі ще знадобляться. Посип викладену полуницю ванільним цукром.
8. Загорни тісто, що залишилося вільним по краях, на начинку.
9. Збий яєчний жовток виделкою і змасти ним загорнуті краї тіста.
10. Випікай 25 хвилин за 180-200 градусів.
Готовий тарт подавай з кулькою ванільного морозива.
Полуничний тарт за цим рецептом від lifestyle-редакторки Cosmo Анастасії Якубишин
Смачного!