Як приготувати кукурудзу в духовці: рецепт Євгена Клопотенка

Ідеально для пікніка чи затишної літньої вечері на терасі

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 6 серпня 2025

Реклама

Найпопулярніший спосіб приготування кукурудзи — це, звісно, варіння. Саме такою ми пам’ятаємо її з дитинства: гарячою, трохи підсоленою, солодкою та соковитою. Про те, як правильно варити кукурудзу, аби вона вийшла ніжною, м’якою і соковитою, ми вже розповідали за посиланням.

Але є й інші способи приготувати улюблені літні ласощі — наприклад, запекти кукурудзу в духовці. Такий варіант не лише зберігає природну солодкість кукурудзи, а й дозволяє додати нові яскраві смаки за допомогою спецій, вершкового масла, трав і навіть соку лайма. Саме такий рецепт пропонує український кулінар Євген Клопотенко. Простий, швидкий і дуже ароматний, він ідеально підходить для пікніка, затишної літньої вечері на терасі чи просто випадків, коли хочеться чогось смачного і красивого без зайвих зусиль. Тож розігрівай духовку!

Як приготувати кукурудзу в духовці: рецепт Євгена Клопотенка

Кукурудза в духовці: рецепт Євгена Клопотенка

Інгредієнти:

  • 2 качани кукурудзи;
  • 1 лайм;
  • 2 дрібки перцю чилі (пластівці);
  • 20 г вершкового масла;
  • 4 гілочки кінзи;
  • 3 дрібки солі.

Як готувати:

1. Візьми два шматочки фольги та поклади на кожен по качану кукурудзи. Лайм розріж навпіл і полий соком обидва качани — по половинці на кожен.

2. Добре натри кукурудзу сіллю з усіх боків.

3. Посип кукурудзу сушеними пластівцями чилі — для легкої гостроти та пікантного смаку.

4. Розріж вершкове масло на дві частини й поклади по шматочку до кожного качана. Завдяки маслу кукурудза вийде ніжною. Загорни качани у фольгу разом зі спеціями.

5. Запікай у духовці за 180°C протягом 20 хвилин. Тим часом відділи листочки кінзи від стебел і подрібни їх ножем.

6. Після запікання обережно розгорни фольгу, дай кукурудзі трохи охолонути та посип подрібненою кінзою.

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ