Рецепт галети з броколі та сиром

Ідеальний варіант для вечері з келихом вина

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 11 червня 2025

Реклама

Зізнавайся, ти теж не раз купувала броколі, зелень і молоді овочі на ринку, клала їх до холодильника, а потім не торкалася їх днями, думаючи: «І що із цього готувати?». У нас є відповідь — галету!

Рецепт галети з броколі та сиром

Інгредієнти:

  • 1/2 порції класичного листкового тіста;
  • 75 мл оливкової олії;
  • 450 г броколі (суцвіття із частиною стебел);
  • 1 середня жовта цибулина;
  • сіль (на свій смак);
  • 20 г вершкового масла;
  • 20 г пшеничного борошна;
  • 235 мл молока;
  • 170 г сиру грюєр;
  • 1 яйце.

Як готувати:

1. Приготуй тісто, розділи навпіл, розкачай одну частину у коло діаметром 35 см, поклади на деко з пергаментом, накрий плівкою й охолоджуй щонайменше 2 години.

2. У великій сковороді розігрій 45 мл оливкової олії, додай броколі й обсмажуй близько 5 хвилин.

3. Додай цибулю та ще 30 мл олії, посоли, готуй ще 1 хвилину, потім зменш вогонь і тушкуй усе разом ще 8 хвилин. Влий 45 мл води і перемішай все дерев’яною ложкою.

4. В окремому казанку розтопи вершкове масло, додай борошно й готуй 1 хвилину. Влий молоко, перемішай, доведи до легкого загуснення. Додай 115 г сиру й розмішай до однорідності. Посоли на свій смак.

5. Додай соус до овочів і перемішай.

6. Розігрій духовку до 205°C. Виклади начинку в центр тіста, залишаючи по краях 5 см. Зроби надрізи по краю тіста через кожні 12 см, загорни надрізи по черзі один на одного. Постав галету в холодильник на 10 хвилин.

7. Змасти краї яйцем. Випікай 20 хвилин, потім посип рештою сиру і допікай ще 20 хвилин до рум’яної скоринки.

8. Залиш охолонути на 5 хвилин, розріж на шматки та подай галету теплою.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ