Рецепт галети з броколі та сиром
ФОТО: Gettyimages
опубліковано: 11 червня 2025
Зізнавайся, ти теж не раз купувала броколі, зелень і молоді овочі на ринку, клала їх до холодильника, а потім не торкалася їх днями, думаючи: «І що із цього готувати?». У нас є відповідь — галету!
Рецепт галети з броколі та сиром
Інгредієнти:
- 1/2 порції класичного листкового тіста;
- 75 мл оливкової олії;
- 450 г броколі (суцвіття із частиною стебел);
- 1 середня жовта цибулина;
- сіль (на свій смак);
- 20 г вершкового масла;
- 20 г пшеничного борошна;
- 235 мл молока;
- 170 г сиру грюєр;
- 1 яйце.
Як готувати:
1. Приготуй тісто, розділи навпіл, розкачай одну частину у коло діаметром 35 см, поклади на деко з пергаментом, накрий плівкою й охолоджуй щонайменше 2 години.
2. У великій сковороді розігрій 45 мл оливкової олії, додай броколі й обсмажуй близько 5 хвилин.
3. Додай цибулю та ще 30 мл олії, посоли, готуй ще 1 хвилину, потім зменш вогонь і тушкуй усе разом ще 8 хвилин. Влий 45 мл води і перемішай все дерев’яною ложкою.
4. В окремому казанку розтопи вершкове масло, додай борошно й готуй 1 хвилину. Влий молоко, перемішай, доведи до легкого загуснення. Додай 115 г сиру й розмішай до однорідності. Посоли на свій смак.
5. Додай соус до овочів і перемішай.
6. Розігрій духовку до 205°C. Виклади начинку в центр тіста, залишаючи по краях 5 см. Зроби надрізи по краю тіста через кожні 12 см, загорни надрізи по черзі один на одного. Постав галету в холодильник на 10 хвилин.
7. Змасти краї яйцем. Випікай 20 хвилин, потім посип рештою сиру і допікай ще 20 хвилин до рум’яної скоринки.
8. Залиш охолонути на 5 хвилин, розріж на шматки та подай галету теплою.
Смачного!