Рецепт італійської пасти фетучині «Альфредо», що вдасться кожній
Якщо ти шукаєш перевірений, смачний і простий у приготуванні рецепт пасти — спробуй фетучині «Альфредо». Цю вершкову страву з мінімумом інгредієнтів придумав на початку XX століття римський ресторатор Альфредо ді Леліо. Він готував її для своєї дружини після пологів, а згодом почав подавати цю страву іноземцям у своєму ресторанчику, які зробили її популярною в усьому світі. У США фетучині «Альфредо» швидко стала класикою, хоч і з власними варіаціями, а саме з вершками, куркою чи броколі. Але сьогодні ми пропонуємо тобі той оригінальний італійський рецепт, який вдасться кожній — навіть якщо досвіду в кулінарії небагато.
Рецепт італійської пасти фетучині «Альфредо»
Інгредієнти:
- 680 г сухої пасти фетучині;
- 230 г вершкового масла;
- 350 мл жирних вершків (не менше 30%);
- сіль і перець — на свій смак;
- щіпка часникової солі;
- 75 г тертого сиру романо;
- 50 г тертого пармезану.
Як готувати:
1. У великій каструлі закип’яти воду, трохи підсоли. Додай фетучині та вари 8–10 хвилин до стану al dente. Злий воду.
2. У великій сковороді на слабкому вогні розтопи вершкове масло разом з вершками. Додай сіль, перець і щіпку часникової солі.
3. Збільш вогонь до середнього, додай терті сири романо та пармезан. Помішуй, поки сири повністю не розплавляться і соус не загусне.
4. Додай відварену пасту до соусу й добре перемішай, щоб фетучині повністю покрилися соусом. Подавай одразу.
Смачного!