Рецепт італійської пасти фетучині «Альфредо», що вдасться кожній

Легендарна страва, яку легко приготувати вдома

АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 23 липня 2025

Реклама

Якщо ти шукаєш перевірений, смачний і простий у приготуванні рецепт пасти — спробуй фетучині «Альфредо». Цю вершкову страву з мінімумом інгредієнтів придумав на початку XX століття римський ресторатор Альфредо ді Леліо. Він готував її для своєї дружини після пологів, а згодом почав подавати цю страву іноземцям у своєму ресторанчику, які зробили її популярною в усьому світі. У США фетучині «Альфредо» швидко стала класикою, хоч і з власними варіаціями, а саме з вершками, куркою чи броколі. Але сьогодні ми пропонуємо тобі той оригінальний італійський рецепт, який вдасться кожній — навіть якщо досвіду в кулінарії небагато.

Рецепт італійської пасти фетучині «Альфредо»

Рецепт пасти Фетучині Альфредo

Інгредієнти:

  • 680 г сухої пасти фетучині;
  • 230 г вершкового масла;
  • 350 мл жирних вершків (не менше 30%);
  • сіль і перець — на свій смак;
  • щіпка часникової солі;
  • 75 г тертого сиру романо;
  • 50 г тертого пармезану.

Як готувати:

1. У великій каструлі закип’яти воду, трохи підсоли. Додай фетучині та вари 8–10 хвилин до стану al dente. Злий воду.

2. У великій сковороді на слабкому вогні розтопи вершкове масло разом з вершками. Додай сіль, перець і щіпку часникової солі.

3. Збільш вогонь до середнього, додай терті сири романо та пармезан. Помішуй, поки сири повністю не розплавляться і соус не загусне.

4. Додай відварену пасту до соусу й добре перемішай, щоб фетучині повністю покрилися соусом. Подавай одразу.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ