Рецепт синабонів із сиром і часником, які тануть у роті
ФОТО: archersfood.com
опубліковано: 29 жовтня 2025
Традиційно синабони асоціюються із солодкою випічкою — серед основних інгредієнтів завжди є кориця, цукор і ніжна кремова глазур. Існує безліч солодких варіацій цих булочок, але якщо ти любиш м’яку, повітряну текстуру класичного синабона, проте віддаєш перевагу несолодким смакам — спробуй солону альтернативу. Синабони із сиром і часником ідеальні як закуска, доповнення до перших страв або просто як оригінальний солоний перекус. Готуй і насолоджуйся!
Синабони із сиром і часником: покроковий рецепт
@archersfood Comment “YES” or “RECIPE” on this video on instagram and I’ll send you the link to the full free recipe! Cheese garlic rolls Where to find the recipe: - you can click the link in my bio, it will take you to my website and then, search Cheese garlic rolls - or visit 🔗 https://archersfood.com/buttery-cheese-garlic-rolls/ (or comment YES or RECIPE on my instagram and I’ll DM the link to you!) Search online: Cheese garlic rolls archersfood Make sure you follow us or have the DMs open so we can send you the link, enjoy #creatorsearchinsights #creatorinsights #cheeserolls #cheesebread #garlicrolls ♬ Sixty Second Commercial 1 by Michael Reynolds - malcolm
Інгредієнти:
Для часникового масла:
- 1 головка часнику;
- дрібка солі;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 50 г вершкового масла (розм’якшеного);
- 15 г свіжої петрушки (подрібненої).
Для тіста:
- 90 мл теплого молока;
- 7 г сухих дріжджів;
- 1 ст. л. меду;
- 250 г пшеничного борошна;
- 20 г сухого молока (за бажанням);
- 25 г вершкового масла (розм’якшеного);
- 2 жовтки;
- 1½ ч. л. солі;
- 1 ст. л. цукру.
Для начинки:
- 200 г тертого сиру моцарела.
Як готувати:
1. Зріж верхівку головки часнику, поклади її в маленьку жаростійку форму, полий оливковою олією, посоли, накрий фольгою й запікай за 160°C протягом 2 годин, доки часник не стане м’яким і кремовим.
2. Приготуй часникове масло. Вичави запечений часник у миску, додай вершкове масло, подрібнену петрушку та 2 ст. л. олії, у якій запікався часник. Добре перемішай і відстав убік.
3. Активуй дріжджі. У мисці змішай тепле молоко, дріжджі та мед. Залиш на 10 хвилин, поки суміш не почне пінитися.
4. У великій мисці змішай борошно, цукор, сіль, сухе молоко, жовтки, масло і дріжджову суміш. Замішуй тісто руками 15–20 хвилин, доки воно не стане гладким і еластичним.
5. Переклади тісто у змащену миску, накрий рушником і залиш у теплому місці (приблизно 29°C) на 1,5 години, доки воно не збільшиться вдвічі.
6. Розкачай тісто у прямокутник завтовшки близько 0,5 см. Рівномірно намасти часниковим маслом, посип моцарелою і згорни в рулет. Розріж на 6 рівних частин.
7. Виклади булочки на деко, застелене пергаментом, накрий рушником і залиш ще на 30 хвилин, щоб підросли.
8. Розігрій духовку до 175°C. Змасти булочки збитим яйцем і випікай 20–25 хвилин, доки вони не підрум’яняться.
9. Готові булочки одразу змасти залишками часникового масла й посип подрібненою петрушкою.
Смачного!








