Безалкогольний мохіто, що освіжає навіть у найбільшу спеку

Знахідка для спекотних літніх днів


АВТОР: Анастасія Якубишин

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 13 липня 2024

Реклама

Коли температура наближається до позначки +35, а матувальні серветки не справляються із завданням до кінця, єдиний спосіб урятуватися від спеки — це приготувати прохолодний, освіжний напій, наприклад мохіто.

Як виник мохіто?

Мохіто (з ісп. — mojito) — це популярний кубинський коктейль, який традиційно готується з білого рому, цукру (часто використовують цукровий сироп), лайма, газованої води та свіжої м’яти. Завдяки поєднанню солодкавості, цитрусових ноток та свіжості м’яти мохіто справді освіжає та рятує від спеки. Зазвичай його подають у високих склянках з льодом.

Відомості про походження мохіто дещо суперечливі, оскільки історія цього коктейлю охоплює кілька століть. Проте вважається, що він виник у Гавані, Куба, у XVI сторіччі. 

Згідно з легендою екіпаж сера Френсіса Дрейка, англійського дослідника та капера*, страждав від різних недуг, включаючи цингу та дизентерію, під час своїх експедицій. Лікар сера Дрейка, який був знайомий з лікувальними властивостями м’яти, змішав її листя з агуардієнте (сирець рому), соком лайма та цукром, щоб створити лікувальний напій, який допоміг полегшити страждання екіпажу. 

Цей напій вважається одним з попередників сучасного мохіто.

Що готуємо?

Спробуй приготувати безалкогольний мохіто. Цей напій поєднує в собі яскравий смак свіжої м’яти, соковитих лимонів і лаймів, а також легку ігристу текстуру газованої води. Він не тільки чудово охолоджує, але й дарує заряд бадьорості, який робить його не тільки смачним, але й корисним. Готується він швидко та легко і стане ідеальним доповненням до будь-якого літнього дня.

Безалкогольний мохіто: рецепт

Інгредієнти:

  • 480 мл холодного м’ятного чаю 
  • 80 мл меду або іншого веганського замінника
  • жменя свіжого листя м’яти
  • сік і цедра 3 лаймів
  • сік 3 лимонів
  • газована вода
  • свіже листя м’яти та часточки лайма або лимона для декору
  • лід

Як готувати:

1. Помісти м’ятний чай, мед, листя м’яти, сік та цедру лаймів і сік лимонів у блендер.

2. Змішуй на високій швидкості до отримання однорідної маси.

3. Проціди суміш крізь марлю у великий глечик, щоб видалити залишки листя м’яти.

4. Візьми високу склянку і кинь туди 4-5 кубиків льоду.

5. Налий у склянки отриману суміш до половини об’єму і додай газовану воду.

6. Прикрась часточкою лимона або лайма та свіжим листям м’яти.

Вуаля, насолоджуйся смачним і простим у приготуванні напоєм!

* Капер — це моряк або власник судна, який отримував від уряду спеціальну ліцензію (ліцензію на каперство) на напад і захоплення ворожих суден під час війни. Ця діяльність була законною формою морського піратства, яка дозволяла урядам використовувати приватні сили для боротьби з ворогом, не витрачаючи ресурси державного флоту.

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ