Рецепт удону з куркою, медом і часником, який тобі варто спробувати

Нескладний рецепт гарячої страви, що потішить тебе яскравим смаком і ароматом

АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 9 жовтня 2025

Реклама

Якщо хочеш швидко приготувати щось смачне, насичене і схоже на страву з улюбленого азійського ресторану, цей удон з куркою, медом і часником — саме те, що треба. Це той рецепт, до якого ти повертатимешся кожного разу, коли хочеться швидко, смачно й без зайвих зусиль. 

Інгредієнти

  • 225 г сухої локшини удон;
  • 120 мл соєвого соусу;
  • 3–4 ст. л. пасти чилі;
  • 2 ст. л. рисового оцту;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 2 ст. л. меду;
  • 2 ст. л. обсмаженої кунжутної олії;
  • 6 подрібнених зубків часнику;
  • 1 ст. л. свіжого подрібненого імбиру;
  • 450 г курячого філе (грудки, філе стегна або фаршу);
  • 250–300 г заморожених овочів;
  • 60 мл нарізаної зеленої цибулі;
  • 2 ст. л. обсмаженого кунжуту;
  • мелений чорний перець — на свій смак;
  • 60 мл свіжої зелені (кінзи або базиліку) — для подачі.
@thrivingonplants

Chilli Garlic Udon 😍🌶️🧄 Do I need to say more? Get onto it yall #vegan #plantbased #easyrecipe #homemade #noodle #udon #fyp #fypシ

♬ Cheek To Cheek - Ella Fitzgerald

Як готувати удон

1. Відвари локшину згідно з інструкцією на пакуванні. Злий воду.

2. Приготуй соус. У мисці змішай соєвий соус, пасту чилі, рисовий оцет, мед, кунжутну олію, часник, імбир і 60 мл води.

3. Підсмаж курку. На великій сковороді розігрій 1 ст. л. олії на середньому вогні. Додай курку, приправ чорним перцем і обсмажуй до готовності. Додай заморожені овочі й готуй ще 2–3 хвилини.

4. Додай соус і локшину. Влий соус і додай зелену цибулю. Доведи до слабкого кипіння. Додай локшину та перемішай, щоб соус рівномірно покрив курку й локшину.

5. Подавай страву гарячою, посипавши кунжутом і свіжою зеленню.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ