Рецепт удону з куркою, медом і часником, який тобі варто спробувати
Якщо хочеш швидко приготувати щось смачне, насичене і схоже на страву з улюбленого азійського ресторану, цей удон з куркою, медом і часником — саме те, що треба. Це той рецепт, до якого ти повертатимешся кожного разу, коли хочеться швидко, смачно й без зайвих зусиль.
Інгредієнти
- 225 г сухої локшини удон;
- 120 мл соєвого соусу;
- 3–4 ст. л. пасти чилі;
- 2 ст. л. рисового оцту;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- 2 ст. л. меду;
- 2 ст. л. обсмаженої кунжутної олії;
- 6 подрібнених зубків часнику;
- 1 ст. л. свіжого подрібненого імбиру;
- 450 г курячого філе (грудки, філе стегна або фаршу);
- 250–300 г заморожених овочів;
- 60 мл нарізаної зеленої цибулі;
- 2 ст. л. обсмаженого кунжуту;
- мелений чорний перець — на свій смак;
- 60 мл свіжої зелені (кінзи або базиліку) — для подачі.
@thrivingonplants Chilli Garlic Udon 😍🌶️🧄 Do I need to say more? Get onto it yall #vegan #plantbased #easyrecipe #homemade #noodle #udon #fyp #fypシ
♬ Cheek To Cheek - Ella Fitzgerald
Як готувати удон
1. Відвари локшину згідно з інструкцією на пакуванні. Злий воду.
2. Приготуй соус. У мисці змішай соєвий соус, пасту чилі, рисовий оцет, мед, кунжутну олію, часник, імбир і 60 мл води.
3. Підсмаж курку. На великій сковороді розігрій 1 ст. л. олії на середньому вогні. Додай курку, приправ чорним перцем і обсмажуй до готовності. Додай заморожені овочі й готуй ще 2–3 хвилини.
4. Додай соус і локшину. Влий соус і додай зелену цибулю. Доведи до слабкого кипіння. Додай локшину та перемішай, щоб соус рівномірно покрив курку й локшину.
5. Подавай страву гарячою, посипавши кунжутом і свіжою зеленню.
Смачного!