Салат зі слабосоленим лососем, полуницею та сиром за рецептом Євгена Клопотенка

Ідеальний літній перекус


ФОТО: Gettyimages; Pexels

опубліковано: 27 травня 2024

Реклама

Сезон полуниці у самому розпалі, а отже, зараз ідеальний час для того, аби навчитися готувати щось по-справжньому незвичне та цікаве з використанням цієї ягоди. Ми впевнені, що полуничні десерти для тебе не новина, а як щодо полуниці у поєднанні зі слабосоленим лососем та сиром? Звучить цікаво, а смакує ще цікавіше! Тож бери за референс рецепт від найвідомішого українського кулінара Євгена Клопотенка й твори власні літні кулінарні шедеври.

Ілюстративне фото

Рецепт літнього салату зі слабосоленим лососем, полуницею та сиром від Євгена Клопотенка

Інгредієнти:

Для салату:

  • 300 г слабосоленого лосося
  • 180 г твердого сиру
  • 250 г полуниці
  • 180 г міксу салатів

Для заправки:

  • 1 ч. л. солодкої гірчиці
  • 3 ст. л. олії
  • сік 1/3 лимона
  • сіль та перець на свій смак

Як готувати:

1. Лосось наріж тонкими смужками, а сир — кубиками середнього розміру. За бажанням можна натерти його на великій тертці.

2. Очисть полуницю від зелених хвостиків, ретельно помий та виклади на паперовий рушник, щоб ягоди просохли. Безпосередньо перед подачею салату розріж її навпіл або на четвертинки, якщо ягоди досить великі.

3. Займися приготуванням соусу. У банку налий оливкову олію, додай вичавлений лимонний сік, солодку гірчицю, сіль та перець до смаку. Накрий банку кришкою та гарно струси, щоб отримати однорідний соус.

4. Нарізаний лосось, твердий сир, полуницю та мікс салатів виклади на тарілку, полий готовим соусом й обережно перемішай. Одразу подавай салат на стіл.

І ще декілька порад від Євгена Клопотенка:

«Ми використали слабосолений лосось. Але страві пасуватиме і копчений, який надасть легкого аромату димку. Мікс салатів беріть улюблений і можете додати овочі до смаку — томати чері та огірки. Салат з лососем, полуницею та сиром радимо подавати на стіл одразу після приготування та ретельно розрахувати порції. Якщо зробити наперед, то його смак буде не таким яскравим», — зазначає кулінар.

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ