Tiramisu cookies: рецепт десерту, який завірусився у TikTok

Мініверсія італійського тирамісу

ФОТО: juliemarieeats.com

опубліковано: 11 вересня 2025

Реклама

Печиво — це смачно, тирамісу — незрівнянно. А що як поєднати ці два десерти? Результат — ніжне печиво з насиченим кавовим ароматом і вершковим кремом маскарпоне, що нагадує мініверсію улюбленого італійського тирамісу. Не дивно, що цей рецепт стрімко набрав популярності у TikTok: він простий у приготуванні, виглядає ефектно, а смакує настільки добре, що зупинитися на одному шматочку майже неможливо. Спробуй — і переконайся сама!

Tiramisu cookies: рецепт десерту, який став популярним у TikTok

@noorbakesss Pt.6 | My fall bakery menu 🍂 Recipe below 👇🏼 If you're obsessed with tiramisu like I am, these cookies are about to be your new favorite thing! 💘 🤎 Ingredients For the Cookies: * 110 g unsalted butter, melted * 95 g granulated sugar * 105 g dark brown sugar * 1 large egg * 1 tsp vanilla extract * 1 tbsp instant espresso powder * 225 g all purpose flour * ½ tsp baking powder * ½ tsp baking soda * ½ tsp salt For the Mascarpone Cream: * 180 g mascarpone * 115 g heavy cream * 1 tsp vanilla extract * 90 g icing sugar (sifted) To Finish: * 1 tbsp unsweetened cocoa powder (for dusting) 🤎 Instructions 1. Preheat oven to 180°C. Line baking trays with parchment paper. 2. Whisk the melted butter, granulated sugar, and brown sugar. 3. Mix in the egg, vanilla extract until fully combined. 4. Whisk flour, espresso powder, baking powder, baking soda, and salt in a separate bowl. 5. Stir dry ingredients into the wet mixture just until combined. 6. Scoop 65 g of dough per cookie, roll into balls, and place on the tray spaced apart. 7. Bake for 10 minutes, cool completely. 8. Whip the mascarpone, heavy cream vanilla, and sugar until smooth. 9. Pipe a swirl of mascarpone cream onto each completely cooled cookie. 10. Dust with cocoa powder and serve. Enjoy! 🤎 #baking #tiramisu #cookies #recipe #fall ♬ original sound - 🕯️

Інгредієнти

Для печива:

  • 110 г розтопленого масла;
  • 95 г цукру;
  • 105 г коричневого цукру;
  • 1 велике яйце;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту;
  • 1 ст. л. розчинної кави;
  • 225 г пшеничного борошна;
  • 1/2 ч. л. розпушувача;
  • 1/2 ч. л. соди;
  • 1/2 ч. л. солі.

Для крему з маскарпоне:

  • 180 г маскарпоне;
  • 115 г жирних вершків;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту;
  • 90 г цукрової пудри;
  • 1 ст. л. какао-порошку (для посипання).

Як готувати:

1. Розігрій духовку до 180°C. Застели деко пергаментним папером.

2. Збий розтоплене масло, білий та коричневий цукор.

3. Додай яйце й ванільний екстракт, добре перемішай.

4. В іншій мисці змішай борошно, розчинну каву, розпушувач, соду та сіль.

5. Додай сухі інгредієнти до вологої суміші й перемішай до однорідності.

6. Відміряй по 65 г тіста на одне печиво, сформуй кульки та виклади на деко на деякій відстані.

7. Випікай 10 хвилин, повністю охолоди.

8. Збий маскарпоне, вершки, ванільний екстракт та цукрову пудру до гладкої маси.

9. Виклади крем на печиво, що повністю охололо, за допомогою кондитерського мішка.

10. Посип какао-порошком і подай.

Смачного! 

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ