Як приготувати домашнє морозиво: 3 прості рецепти
Літо — це ідеальний час для довгих прогулянок, днів на природі, легких суконь і, звісно ж, морозива! Немає іншого сезону, у який морозиво смакувало б краще, а його прохолода була такою помічною і приємною. Цей десерт здатен в одну мить перенести нас у дитинство, коли вибір смаку морозива був нашою найбільшою проблемою. Але чи готувала ти колись морозиво вдома? У цій добірці — три рецепти домашнього морозива, щоб ти точно знайшла варіант на свій смак. Готуй і смакуй!
3 прості рецепти домашнього морозива
Шоколадне морозиво
Інгредієнти:
- 50 г какао-порошку;
- 120 мл коров’ячого молока;
- 1 банка згущеного молока із цукром;
- 480 мл холодних вершків (33–36% жирності);
- 1/4 ч. ложки морської солі (або дрібка звичайної);
- 2 ч. ложки ванільного екстракту.
Як готувати:
1. У невеликій каструлі з’єднай молоко та какао. Додай згущене молоко й сіль. Нагрівай на маленькому вогні, постійно збиваючи, до однорідності.
2. Щойно маса почне парувати, зніми з вогню, проціди через дрібне сито в миску та охолоди в холодильнику (2 години) або в морозилці (20 хвилин).
3. Додай холодні вершки й ванільний екстракт. Збий міксером. Маса повинна бути повітряною.
4. Перелий у герметичний контейнер або форму, накрий плівкою та постав у морозилку на 6 годин.
5. Якщо морозиво надто тверде, залиш його на 5 хвилин за кімнатної температури для оптимальної текстури.
Бананове морозиво
Інгредієнти:
- 2 стиглих банани (очищені, нарізані та заморожені);
- 120 мл знежиреного молока.
Як готувати:
1. У блендері з’єднай заморожені банани з половиною молока (60 мл) і збивай близько 30 секунд.
2. Додай решту молока і збивай ще 30 секунд, поки маса не стане повністю кремовою.
3. За бажанням можна додати трохи кориці, ванілі чи какао. Смакуй одразу або охолоди ще трохи в морозилці.
Ванільне морозиво
Інгредієнти:
- 2 дуже великі яйця;
- 4 жовтки;
- 130 г цукру;
- 1/4 ч. ложки солі;
- 240 мл жирних вершків (33–36%);
- 1 ч. ложка ванільного екстракту.
Як готувати:
1. Підготуй парову баню: постав вогнетривку миску над каструлею з 2–3 см гарячої води. Також підготуй миску з льодом (крижану баню) для охолодження.
2. У мисці з паровою банею збий яйця, жовтки, 100 г цукру та сіль. Нагрівай, постійно збиваючи, поки температура не досягне 70°C. Якщо яйця згорнулися, просто проціди їх через сито.
3. Зніми з вогню й охолоди суміш у крижаній бані.
4. В окремій мисці збий вершки до легкої піни, додай 30 г цукру та ванільний екстракт, збий до м’яких піків.
5. Додай третину вершків до яєчної суміші, обережно перемішай, потім вмішай решту.
6. Перелий суміш у контейнер, накрий харчовою плівкою й постав заморожуватися на 4–6 годин.
Смачного!