Як приготувати дубайський шоколад у домашніх умовах

Тренд №1 серед солодощів

АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 1 травня 2025

Реклама

Ще вчора про нього чули тільки в Дубаї, а сьогодні його хоче спробувати весь світ. Батончик з ніжною фісташковою начинкою та хрустким тістом катаїфі став справжнім символом сучасної «щоденної розкоші», надихаючи великі бренди та маленькі майстерні створювати свої версії цього трендового десерту. Так у магазинах з’явилися фісташкові спреди, десерти та шоколадні батончики. Якщо ж ти хочеш приєднатися до тренду — ось простий рецепт, як приготувати свій домашній дубайський шоколад.

@turkuazkitchen

Homemade Dubai Chocolate❤️

♬ original sound - TurkuazKitchen

Дубайський шоколад у домашніх умовах: рецепт

Інгредієнти:

  • 55 г білого шоколаду;
  • 340 г молочного шоколаду (подрібненого);
  • 1/4 склянки несолоного вершкового масла;
  • 225 г тіста катаїфі (тонко подрібненого);
  • 2 банки (по 200 мл) фісташкової олії;
  • 1/4 склянки тахіні.

Як готувати:

1. Помісти білий шоколад у миску, придатну для мікрохвильовки. Розтоплюй шоколад поступово, по 30 секунд, щоразу добре перемішуючи. Коли шоколад повністю розтане, за допомогою виделки зроби візерунок у двох формах для шоколаду об’ємом по 450 мл. Постав форми в морозильник на 10 хвилин.

2. Розтопи молочний шоколад за тим самим принципом: по 30 секунд у мікрохвильовці, перемішуючи після кожного заходу. Полий половиною розтопленого молочного шоколаду білий малюнок у формах і пензликом розподіли шоколад по дну й боках. Постав форми в морозильник ще на 20 хвилин.

3. У великій сковороді на середньо-високому вогні розтопи масло. Додай подрібнене тісто катаїфі та обсмажуй, постійно помішуючи, доки воно не стане золотистим і хрустким (близько 10 хвилин).

4. Зніми сковороду з вогню, додай фісташкову олію й тахіні, добре перемішай. Залиш охолоджуватися у сковороді протягом 10 хвилин.

5. Рівномірно розподіли фісташкову начинку у формах для шоколаду. Розрівняй поверхню.

6. Залий залишком молочного шоколаду фісташкову начинку. Використовуй лопаточку, щоб розрівняти поверхню так, аби батончики були рівними й акуратними. Знову постав у морозильник на 20 хвилин.

7. Обережно вийми батончики з форм, наріж порційними шматочками й подай одразу. Для найкращої текстури зберігай у холодильнику.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ