Як приготувати дубайський шоколад у домашніх умовах
Тренд №1 серед солодощів
Ще вчора про нього чули тільки у Дубаї, а сьогодні його хоче спробувати весь світ. Батончик із ніжною фісташковою начинкою та хрустким тістом катаїфі став справжнім символом сучасної «щоденної розкоші», надихаючи великі бренди та маленькі майстерні створювати свої версії цього трендового десерту. Так у магазинах з'явилися фісташкові спреди, десерти та шоколадні батончики. Якщо ж ти хочеш приєднатися до тренду — ось простий рецепт, як приготувати свій домашній дубайський шоколад.
@turkuazkitchen Homemade Dubai Chocolate❤️
♬ original sound - TurkuazKitchen
Дубайський шоколад у домашніх умовах: рецепт
Інгредієнти:
- 55 г білого шоколаду;
- 340 г молочного шоколаду (подрібнений);
- ¼ склянки несолоного вершкового масла;
- 225 г тіста катаїфі (тонко подрібненого);
- 2 банки (по 200 г) фісташкового масла;
- ¼ склянки тахіні.
Як готувати:
1. Помісти білий шоколад у миску, придатну для мікрохвильовки. Розтоплюй шоколад поступово, по 30 секунд, щоразу добре перемішуючи. Коли шоколад повністю розтане, за допомогою виделки зроби візерунок у двох формах для шоколаду об'ємом по 450 мл. Постав форми в морозильник на 10 хвилин.
2. Розтопи молочний шоколад за тим самим принципом: по 30 секунд у мікрохвильовій, перемішуючи після кожного заходу. Полий половиною розтопленого молочного шоколаду білий малюнок у формах і пензликом розподіли шоколад по дну й боках. Постав форми в морозильник ще на 20 хвилин.
3. У великій сковороді на середньо-високому вогні розтопи масло. Додай подрібнене тісто катаїфі та обсмажуй, постійно помішуючи, доки воно не стане золотистим і хрустким (близько 10 хвилин).
4. Зніми сковороду з вогню, додай фісташкове масло й тахіні, добре перемішай. Залиш охолоджуватися в сковороді протягом 10 хвилин.
5. Рівномірно розподіли фісташкову начинку у формах для шоколаду. Розрівняй поверхню.
6. Залий залишком молочного шоколаду фісташкову начинку. Використовуй лопаточку, щоб розрівняти поверхню так, аби батончики були рівними й акуратними. Знову постав у морозильник на 20 хвилин.
7. Обережно вийми батончики з форм, наріж порційними шматочками й подавай одразу. Для найкращої текстури зберігай у холодильнику.
Смачного!