Як приготувати дубайський шоколад у домашніх умовах
Ще вчора про нього чули тільки в Дубаї, а сьогодні його хоче спробувати весь світ. Батончик з ніжною фісташковою начинкою та хрустким тістом катаїфі став справжнім символом сучасної «щоденної розкоші», надихаючи великі бренди та маленькі майстерні створювати свої версії цього трендового десерту. Так у магазинах з’явилися фісташкові спреди, десерти та шоколадні батончики. Якщо ж ти хочеш приєднатися до тренду — ось простий рецепт, як приготувати свій домашній дубайський шоколад.
@turkuazkitchen Homemade Dubai Chocolate❤️
♬ original sound - TurkuazKitchen
Дубайський шоколад у домашніх умовах: рецепт
Інгредієнти:
- 55 г білого шоколаду;
- 340 г молочного шоколаду (подрібненого);
- 1/4 склянки несолоного вершкового масла;
- 225 г тіста катаїфі (тонко подрібненого);
- 2 банки (по 200 мл) фісташкової олії;
- 1/4 склянки тахіні.
Як готувати:
1. Помісти білий шоколад у миску, придатну для мікрохвильовки. Розтоплюй шоколад поступово, по 30 секунд, щоразу добре перемішуючи. Коли шоколад повністю розтане, за допомогою виделки зроби візерунок у двох формах для шоколаду об’ємом по 450 мл. Постав форми в морозильник на 10 хвилин.
2. Розтопи молочний шоколад за тим самим принципом: по 30 секунд у мікрохвильовці, перемішуючи після кожного заходу. Полий половиною розтопленого молочного шоколаду білий малюнок у формах і пензликом розподіли шоколад по дну й боках. Постав форми в морозильник ще на 20 хвилин.
3. У великій сковороді на середньо-високому вогні розтопи масло. Додай подрібнене тісто катаїфі та обсмажуй, постійно помішуючи, доки воно не стане золотистим і хрустким (близько 10 хвилин).
4. Зніми сковороду з вогню, додай фісташкову олію й тахіні, добре перемішай. Залиш охолоджуватися у сковороді протягом 10 хвилин.
5. Рівномірно розподіли фісташкову начинку у формах для шоколаду. Розрівняй поверхню.
6. Залий залишком молочного шоколаду фісташкову начинку. Використовуй лопаточку, щоб розрівняти поверхню так, аби батончики були рівними й акуратними. Знову постав у морозильник на 20 хвилин.
7. Обережно вийми батончики з форм, наріж порційними шматочками й подай одразу. Для найкращої текстури зберігай у холодильнику.
Смачного!