Фільм Алана Бадоєва «Довга Доба» показали в Раді Європи

Справжні емоції перших днів повномасштабної війни


ФОТО: Надані пресслужбою

опубліковано: 29 квітня 2024

25 квітня у штаб-квартирі Ради Європи у Страсбурзі представники дипломатичних установ, співробітники Секретаріату Ради Європи та представники міжнародного експертного середовища та громадськості мали можливість відчути справжні емоції перших днів повномасштабної війни Росії проти України, відвідавши показ документального фільму Алана Бадоєва та «1+1 Україна» «Довга Доба».

Показ фільму відкрили промовами голова асоціації-організатора MICT France-Ukraine Павло Пушкар, постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк та спеціальний представник генерального секретаря РЄ з питань міграції та біженців Девід Бест.

На початку показу у відеозверненні режисер фільму Алан Бадоєв розповів про свою мету створення проєкту: показати війну без сценаріїв та других дублів. Цей фільм — свідчення того, що сьогодні ніхто не застрахований від війни і що ми повинні триматися разом, проявляючи максимум солідарності.

Подія проєкту «Культура vs війна» у Страсбурзі стала 120-м заходом за кордоном з початку реалізації.

Нагадаємо, міжнародний кінотур документальної стрічки розпочався гучним показом у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення і продовжує свій шлях країнами Європи.

Схожі статті
Реклама
cosmopolitan banner
Люди
ПОПУЛЯРНІ