Сергій Жадан вступив до лав Національної гвардії України

Про це письменник повідомив у соцмережах


ФОТО: Instagram: @serhiy_zhadan

опубліковано: 6 червня 2024

Реклама

Український письменник, фронтмен гуртів «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма», волонтер Сергій Жадан долучився до лав 13-ї бригади Нацгвардії «Хартія». Про це він повідомив у своїх соцмережах.

«Вступив до лав 13-ї бригади НГУ “Хартія”. Проходжу вишкіл», — написав Жадан під своєю світлиною, на якій позує у військовій формі.

Коментарі під дописом письменника у Facebook уже залишили, зокрема, його відомі друзі, серед яких український журналіст і публіцист Вахтанг Кіпіані, фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, який також служить у ЗСУ, співачка Laura Marti й не тільки.


Інформація про те, що Сергій Жадан планує мобілізуватися до лав бригади «Хартія», з’явилася ще наприкінці березня — про це говорили в сюжеті «Вікон» каналу СТБ в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Нагадаємо, добровольче формування територіальної громади «Хартія», яке входило до 127-ї бригади ТРО, було створене після початку повномасштабного російського вторгнення у 2022 році у Харкові. Підрозділ брав участь у боях за Харків та під Харковом. Узимку 2022 року воював під Бахмутом. У березні 2023 року підрозділ «Хартія» увійшов до лав Національної гвардії України та став основою 13-ї бригади оперативного призначення НГУ «Хартія».

Схожі статті
Реклама
Люди
ПОПУЛЯРНІ