«Такі ініціативи — це про повагу до військовослужбовиць»: завершили масштабне тестування білизни для жінок в армії

За підтримки фонду Arm Women Now та Руху Veteranka


ФОТО: Надані пресслужбою; @brabrabra.ua

опубліковано: 31 травня 2024

Реклама

У січні 2024 року була оголошена ініціатива «Одна за одну», метою якої стало забезпечення військовослужбовиць комфортними комплектами спіднього. На момент запуску ініціативи Міністерство оборони України розпочало надавати спіднє захисницям, проте в недостатній кількості — два екземпляри на два роки.

Український бренд жіночої білизни brabrabra запустив ініціативу, в межах якої команда бренду розробляла комплекти для військовослужбовиць за підтримки фонду Arm Women Now та Руху Veteranka. З моменту запуску повномасштабної кампанії військовослужбовицям уже передано 445 комплектів комфортної білизни, створених за результатами попередніх тестувань.

«Фокус нашої команди — завжди на жінці та її комфорті в білизні. Вона не має викликати подразнень, шкодити здоров’ю. Військовослужбовиці мають більше запитів: зручність при тривалому носінні, відсутність фурнітури, відсутність швів, подвійні підкладки в певних місцях та багато іншого. Це був виклик — задовольнити всі ці потреби у білизні з урахуванням відсутності міжнародного досвіду, та, схоже, нам це вдалось», — говорять у Лабораторії білизни бренду.

Опитування від бренду пройшли вже 113 військовослужбовиць — цього достатньо, аби розпочати виготовлення партії білизни під кількість захисниць на передовій.

«Такі ініціативи — це про повагу до військовослужбовиць. Жінки сьогодні потужна частина армії. Вони так само, як і чоловіки, потребують якісної уніформи, анатомічних бронежилетів та, звісно, тактичної спідньої білизни. Наша команда Arm Women Now невтомно втілює багато проєктів задля допомоги захисницям. І ми повністю усвідомлюємо, наскільки важливою є тема комфорту речей при тривалому носінні, особливо білизни. Тож ми щиро раді бути частиною ініціативи “Одна за одну” та допомагати нашим захисницям, які кожного дня оберігають нас», — коментує ініціативу засновниця Arm Women Now Ірина Никорак.

За результатами тестування верх комплекту отримав максимальний бал, в той час як трусики необхідно буде покращити.

Для пришвидшення забезпечення військовослужбовиць зручним спіднім команда відкрила збір, до якого можуть долучатися як фізичні особи, так і українські бізнеси.

Мета збору — 5 860 000 гривень, з яких 586 гривень — собівартість одного комплекту (бра та 2 пари трусиків) — усього 10 000 комплектів; пакування, тестування трусиків та логістичні витрати покриває команда brabrabra.

Долучитися до збору можна за посиланням.

«Усі зусилля нашої організації в цій фазі війни йдуть на закриття актуальних потреб військовослужбовиць — від дронів до броньованих авто, але завдяки бренду  brabrabra згадали ще і як важливі комфорт та зручність у  важких умовах. Ми вдячні, що разом змогли передати нашим посестрам на фронт частину турботи», — коментує співпрацю очільниця Руху Veteranka Катерина Приймак.

Ініціативу підтримали такі відомі українки, як Ольга Руднєва, Дарія Квіткова, Надія Матвєєва та Олена Кравець.

Схожі статті
Реклама
Люди
ПОПУЛЯРНІ