Projector Foundation створила «Чуйний гайд» про етичну комунікацію з партнерками військовослужбовців та ветеранів

Як підтримати, щоб не травмувати?


опубліковано: 29 травня 2024

Реклама

Projector Foundation запустила проєкт «Партнерки. Взаємна опора», присвячений особливому досвіду, який переживають кохані військових та ветеранів. Мета проєкту — підтримати партнерок, які стикаються з безліччю викликів, та висвітлити цінність їхнього суспільного внеску.

Ідея проєкту виникла, коли команда Projector Foundation розпочала безоплатне навчання 130 партнерок військових та ветеранів у межах напрямку «Ветеранські програми». Історії студенток показали, що підтримка воїнів та виконання обов’язків, за які в цивільному житті відповідали двоє, стали їх щоденною роботою. Однак часто цей внесок залишається непоміченим у суспільстві, а жінки опиняються сам на сам із труднощами.

Тому історії коханих жінок воїнів, які наважилися здобути освіту та зробити крок назустріч новій кар’єрі, попри всі виклики, надихнули на створення проєкту «Партнерки. Взаємна опора».

У ньому —  фотоісторії трьох студенток із Projector Foundation — партнерок військових. Це щирі та чесні розмови про те, з якими змінами доводиться стикатися в сім’ї після повернення чоловіка-військовослужбовця додому, як допомогти партнеру в реабілітації після важкого поранення і як відновити себе заради дитини після втрати коханого. Фотографували партнерок військові фотографи Андрій Дубчак, Ольга Іващенко та Михайло Палінчак.

Один з основних викликів партнерок — брак розуміння з боку людей, які не мають близьких у війську. Тому в межах проєкту Projector Foundation спільно з ветеранськими організаціями Veteran Hub та «Вільний вибір» створили «Чуйний гайд» — короткий посібник з комунікації з партнерками. Він допоможе запобігти шкоді, якої може завдати необережна розмова. В основі гайду — досвід коханих жінок воїнів, а також поради психологів.

Знайди гайд можна за посиланням.

Схожі статті
Реклама
Люди
ПОПУЛЯРНІ