5 нових суперфудів, про які скоро говоритимуть всі

Тело / Здоровье
9 января 2020
Cosmo

ЗОЖ-бум, який захопив світ декілька років тому, продовжує набирати обертів. На зміну вже звичним для нас кіноа, ягодам годжі та зернятам чіа у 2020-му прийдуть нові суперфуди. Які саме — розповідаємо в нашій добірці.

Ягоди макі

Ягоди макі також відомі як чилійські винні ягоди. Вони стануть чудовою альтернативою асаї завдяки високому вмісту антоціанів та поліфенолів — наших безцінних «охоронців молодості». Ягоди макі також знижують ризик розвитку серцевих та онкологічних захворювань і, до того ж, запобігають появі зайвої ваги.

Тигрові горіхи

Вони багаті рослинним білком та калієм, який регулює рівень води в організмі. Тигрові горіхи також позитивно впливають на нашу розумову активність, а спокійні та життєрадісні люди, як відомо, живуть довше!

Моринга

У 2020-му новим хітом порошкових суперфудів стане моринга, яка за своєю ефективністю може обійти спіруліну та матчу разом взятих. Секрет — у великій кількості вітамінів, які запобігають авітамінозу, а також таким захворюванням, як цукровий діабет, виразка шлунку, онкологія.

Порошок моринги можна додавати до салатів та напоїв, а також готувати з нього смузі та супи. До речі, на смак вона набагато приємніша, ніж спіруліна.

Гриби чага

Про корисні властивості цих чудернацьких грибів відомо досить давно. Можеш запитати свою бабусю, як вона заливала березові гриби теплою водою і залишала настоянку на два дні, щоб потім пити перед прийомом їжі. А ось до Європи суперфуд прийшов нещодавно, і європейці назвали напій «грибною кавою».

Завдяки великій кількості клітковини грибний відвар позитивно впливає на травну систему, нормалізує артеріальний тиск, знімає біль і діє як противірусний засіб. Проводячи детокс «грибною кавою», дієтологи радять виключити з раціону вуглеводи, жирну їжу, а також надто солодкі продукти (навіть фініки, банани та виноград).

Кассава

На теренах нашої країни борошно із кассави — цікава новинка. Але в Європі її вже додають до випічки замість гречаного та кокосового борошна. Рослина кассава — цілком безпечна для організму, тому стає чудовою альтернативою безглютеновому борошну.

Особливих властивостей рослина не має, але вона стане справжньою знахідкою для людей, які страждають на печію, алергію на глютен, синдром подразнення кишківника, а також для тих, хто просто вирішив відмовитися від вуглеводів.

 

5 5 4
Фото: Gettyimages
Спецпроекты
Loading...

10 признаков того, что пора идти к гинекологу

Не медли обращаться за медицинской помощью.

Тело / Здоровье
Надо прочитать

Як швидко прийти до тями після корпоративу: 5 дієвих методів

Позбуваємося похмілля без таблеток.  

Тело / Здоровье
Это интересно

10 лучших сервисов доставки правильного питания в Киеве

Наконец-то можно ничего не готовить! 

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.