Їжа нового покоління: як концепція Smartass Kitchen & Bar відповідає потребам сучасної людини

Простір, який поєднує сучасний підхід до харчування, візуальну естетику і вишуканий смак страв

ФОТО: Надані пресслужбою

опубліковано: 3 жовтня 2025

Реклама

У сучасному світі ми стикаємося з усе більшою кількістю викликів — швидкий темп життя, стрес, порушення сну, сидяча робота, зміни екології, хронічні захворювання, алергії, харчова чутливість... Вплив цих факторів не завжди очевидний щодня, але в підсумку вони змінюють і нас, і навіть те, як ми споживаємо їжу. Ці зміни не завжди повʼязані з роботою маркетингових компаній — інколи це еволюція харчування.

Ресторан збалансованих smart-страв і напоїв Smartass Kitchen & Bar прагне бути не просто сучасним закладом, а справжнім партнером здоров’я: він реагує на ці зміни, адаптує меню та розвиває звичку до збалансованого харчування, яка потрібна сучасній людині.

Чому змінюються потреби організму

  • Індивідуальна непереносність та алергії.
  • Нестача певних нутрієнтів.
  • Стрес, перевантаження, зміни способу життя.
  • Інформаційна революція й підвищення обізнаності.

Сьогодні люди мають кращий доступ до інформації про те, що вони їдять, що їхнє тіло сприймає, а що — ні та які довгострокові наслідки має обраний стиль харчування. Це породжує попит не тільки на смачне, але й на корисне, адаптоване до індивідуальних потреб харчування.

Наприклад, білок — ключовий макроелемент, необхідний для росту, відновлення тканин, підтримки м’язової маси, імунітету. Сучасні дослідження говорять, що багато людей можуть не досягати необхідної добової норми споживання білка.

Рекомендовані мінімальні норми: приблизно 0,8 г білка на 1 кг маси тіла для людей з низькою фізичною активністю. Для активних людей, для тих, хто відновлюється після хвороби, або з віком ця цифра може зростати.

Стрес і порушення сну також спричиняють потребу в кращому білковому забезпеченні (для регенерації, вироблення гормонів і підтримки імунітету).

Малорухливість, сидячий спосіб життя — і м’язи задіяні менше, але зниження кількості білка ще більше провокує втрату м’язової маси та метаболічні порушення.

Як Smartass Kitchen & Bar створює простір здорового і різноманітного харчування 

Smartass Kitchen & Bar впроваджує низку практик, щоб максимально відповідати цим змінам.

Широкий вибір безлактозних і безглютенових страв

У закладі один з найбільших у Києві вибір страв, адаптованих для тих, хто має непереносність лактози чи целіакію.

Чітке маркування білків у стравах

Ресторан указує вміст білка у грамах поруч зі стравою — щоб гість міг відразу побачити, скільки білка він отримає. Це дозволяє планувати харчування: наприклад, знаючи свою вагу та добову потребу в білку, можна підібрати страви, які допоможуть її покрити.

Освітні дописи та популяризація здорового способу життя

Заклад публікує дописи у своєму блозі та в розсилках, у яких простою мовою пояснює важливість збалансованого харчування. Це корисні поради, які можна адаптувати для себе і впровадити на практиці.

Баланс — не крайнощі

«Ми не нав’язуємо всім безглютенові страви — це не завжди потрібно. Але ми забезпечуємо вибір, щоб ті, хто має таку потребу або бажання, могли харчуватися смачно та безпечно. І при цьому дбаємо, щоб страви були повноцінними за поживністю», — коментує шеф ресторану Сергій Савенко концепцію закладу. 

Окремий акцент у Smartass Kitchen & Bar роблять на поєднанні смаку, користі й естетики. Страви тут виглядають так само гарно, як і смакують, що відповідає сучасному уявленню про їжу: вона має бути поживною, дарувати задоволення й водночас надихати візуально.

Попит на адаптовані страви відповідає дійсним змінам в організмі людей і в умовах навколишнього середовища. Із часом, коли ці тенденції закріпляться, те, що сьогодні вважається «спеціальним меню», може стати стандартом. Як, наприклад, тема кількості протеїну чи наявності алергенів стала обов’язковим елементом маркування продуктів.

«Нещодавно я дізналася, що мій організм важко сприймає лактозу, глютен, деякі горіхи і навіть цитрусові. Тож улюблені сирники зі сметаною та джемом стали чимось забороненим. Минуло декілька років, перш ніж вдалося знайти безпечні для мене сирники в ресторані Smartass Kitchen & Bar. Там я можу просто відкрити меню й не думати, чи доведеться робити винятки для себе. Тут реально найбільший вибір адаптованих страв — і головне, це смачно», — зазначає Софія, клієнтка мережі Smartass. 

Smartass Kitchen & Bar — це простір, де «їжа нового покоління» означає повагу до фізіології людини й до її індивідуальних потреб, готовність надавати вибір та прагнення до балансу між смаком, доступністю та поживністю.

Авторка тексту: Софія Лучків

Схожі статті
Реклама
Краса та здоров’я
ПОПУЛЯРНІ