5 рецептів, що вкрали серця користувачів TikTok
Швидко, просто і смачно!
З кожним роком соціальні мережі все більше впливають на наше щоденне життя. Мережа TikTok, відома своїми короткими відео, вже давно стала пошуковою системою на рівні з Google чи YouTube. Найтрендовіші макіяжі? Актуальні зачіски? Куди піти в Одесі / Римі / Парижі? Що приготувати на обід? Тут точно не важко знайти відповідь. За останні кілька років TikTok перетворився на справжню скарбницю рецептів, де кожен знайде щось для себе незалежно від кулінарного досвіду чи смаків.
Однак серед кулінарних рецептів є ті, що здобувають миттєву популярність, набираючи мільйони переглядів і уподобань. Сьогодні ми розглянемо 5 найпопулярніших рецептів, які вкрали серця користувачів мережі TikTok. Який з них здатен вразити твої смакові рецептори та стати улюбленим на твоїй кухні? У нас є для тебе гарна суміш солодкого та солоного. Читай, обирай, готуй та смакуй.
Яєчня з фетою
@graceelkus 5-minute feta fried eggs: you’ll thank me next time you’re hangry 🍳 Inpired by Ali Slagle’s potato, egg, and cheese tacos 🧀 Heat small nonstick skillet over medium heat. Crumble in feta around perimeter. Crack egg into center; season w/ black pepper & red pepper flakes (no need to add salt, the feta is plenty salty) Cover pan and cook until white is set, yolk is still runny, and cheese is unbelievably crispy. Serve atop toast, w/ hash browns, or my personal fave: in a charred tortilla with avocado & lime. You can oil the skillet, esp. if you’re not using nonstick, but I find the cheese gets crispier w/o More tips on my IG @graceelkus #friedeggs #feta ♬ Midnight City - M83
Це проста та смачна страва з яєць, яка подається на підсмаженій феті. Чудовий варіант сніданку або обіду.
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 100 г фети, нарізаної кубиками або тонкими пластинками;
- 2 столові ложки олії або вершкового масла;
- сіль та перець до смаку;
- свіжа зелень за бажанням (кріп, петрушка або базилік).
Як готувати:
1. Розігрій олію або вершкове масло на сковорідці на середньому вогні.
2. Розклади нарізану фету на сковорідці. Розбий яйця у сковорідку так, щоб вони не розтікалися. Зменш вогонь до помірного та приправ яйця сіллю та перцем. Готуй, поки білок не загусне, а жовток залишиться рідким.
3. Якщо ти хочеш, щоб жовток був густішим, накрий сковорідку кришкою на кілька хвилин.
4. Подавай страву, прикрасивши її свіжою зеленню.
Запечена картопля з пармезаном
@moribyan Parmesan crusted roasted potatoes! Crispy cheese is just too good 🤍 #recipe ♬ original sound - moribyan
Дуже смачний і ситний гарнір, який просто готувати і який чудово підійде для обіду і вечері.
Інгредієнти:
- 450 г молодої картоплі;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 1 столова ложка часнику в порошку;
- 1/2 чайної ложки морської солі;
- 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю;
- 60 г топленого масла;
- 150 г натертого пармезану.
Як готувати:
1. Нагрій духовку до 220 градусів.
2. Помий картоплю та розріж її на половинки.
3. Зроби надрізи на кожній половинці картоплини по діагоналі.
4. Поклади нарізану картоплю у велику миску та додай олію, петрушку, часник, сіль та перець. Перемішай, щоб картопля була повністю покрита олією та приправами.
5. В іншій мисці змішай пармезан та розтоплене масло. Перемішуй, поки не утвориться густа паста.
6. Потім переклади всі половинки картоплі у форму для запікання, перед тим умочивши їх зрізаними боками в сирно-масляну пасту. Викладай їх зрізами донизу.
7. Запікай картоплю протягом 25 хвилин. Після запікання вийми картоплю з духовки й дай «відпочити» протягом 10 хвилин, доки не утвориться тверда сирна скоринка.
8. Вийми картоплю з форми за допомогою лопатки та подай на стіл.
Салат «Зелена богиня»
@bakedbymelissa She’s a green goddess #food #recipe #vegan #foodie #viral #asmr #fy #fypシ ♬ original sound - Baked by Melissa
Якщо ти любиш салати, не залишай цей без уваги. А якщо у тебе цього року є плани щодо здорового харчування, переходу на веганство або вегетаріанство, цей салат буде просто незамінним.
Інгредієнти:
Для соусу «Зелена богиня»:
- сік двох лимонів;
- оливкова олія;
- рисовий оцет;
- цибуля шалот;
- часник;
- базилік;
- шпинат;
- харчові дріжджі;
- волоські горіхи;
- сіль.
Для салату:
- капуста;
- огірки;
- зелена цибуля.
Як готувати:
1. Для приготування соусу «Зелена богиня» помісти всі інгредієнти у блендер і змішай до отримання густої консистенції.
2. Для салату наріж капусту, огірки й зелену цибулю дуже дрібними кубиками.
3. Суміш капусти, огірків і зеленої цибулі перемішай у великій мисці.
4. Додай до салату приготований соус і ретельно перемішай.
5. Салат можна подати відразу або залишити в холодильнику на кілька годин, щоб усе добре просочилося.
Біф Веллінгтон
@platingart Beef Wellington with chanterelles, Colonnata bacon and tarragon by Michelin-star chef Karen Torosyan #michelinstar #chef #beefwellington ♬ Make It Better (Instrumental) - Anderson .Paak
Класична англійська страва — ніжний шматок яловичини, загорнутий у грибний фарш та запечений у шарі тіста. Ось як її приготувати:
Інгредієнти:
- 4 шматочки яловичини (філе або реберця);
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сіль і перець до смаку;
- 350 г нарізаних шампіньйонів;
- 2 зубки часнику, нарізані тонкими пластинками;
- 2 листи листкового тіста;
- 1 яйце для змащування.
Як готувати:
1. Нагрій духовку до 200 градусів.
2. У сковороді нагрій оливкову олію на середньому вогні. Посоли та поперчи шампіньйони, посмаж їх до золотистого кольору, додай часник і смаж ще 1-2 хвилини. Відстав сковороду з плити й дай охолонути.
3. Обсмаж яловичину в гарячій сковороді з усіх боків до золотистого кольору. Посоли та поперчи до смаку.
4. Розгорни тісто на робочій поверхні, розріж його на 4 прямокутники, кожен з яких повинен бути достатньо великим, щоб обгорнути один шматочок яловичини.
5. Розклади на кожному прямокутнику шампіньйони, а зверху поклади шматок обсмаженої яловичини.
6. Згорни тісто так, щоб воно покривало яловичину та гриби, защипни краї тіста.
7. Розбий яйце в миску, збий його.
8. Поклади рулети на пекарське деко, вкрите пергаментом, і змасти їх зверху збитим яйцем.
9. Запікай у духовці приблизно 20-25 хвилин або доти, доки тісто не стане золотистим і хрустким.
10. Вийми з духовки й дай трошки охолонути перед подачею.
11. Подавай страву гарячою, можна додати до неї гарнір за бажанням (до речі, сюди ідеально підійде смажена картопля з пармезаном).
Лимонний меренговий тарт
@gailsbakedgoods Lemon meringue tart 🍋🍋 #bakingtiktok #tart #lemonmeringuepie #fyp ♬ This Will Be (An Everlasting Love) [From "Bride Wars"] - Soundtrack Studio Band
Це чудовий вибір для любительок солодких, але водночас кислуватих і свіжих десертів.
Інгредієнти:
Для коржа:
- 200 г борошна;
- 100 г масла (охолодженого, нарізаного шматочками);
- 50 г цукру;
- 1 яйце;
- 1 столова ложка води (холодної).
Для лимонного курду:
- 3 лимони (сік та цедра);
- 150 г цукру;
- 3 яйця;
- 50 г масла.
Для меренги:
- 3 білки;
- 150 г цукру;
- 1/2 чайної ложки кремортартару або 1 чайна ложка лимонного соку.
Як готувати:
Корж:
1. Змішай борошно і цукор у мисці. Додай охолоджене нарізане масло та втирай його у борошно пальцями до отримання крихкої консистенції.
2. Додай яйце та воду, вимішуй, поки тісто не стане однорідним.
3. Сформуй з тіста кулю, обгорни плівкою та постав у холодильник на 30 хвилин.
4. Нагрій духовку до 180 градусів.
5. Розкачай тісто до товщини близько 3-5 мм і переклади його в підготовлену форму для пирога, вирівняй дно та борти. Зроби декілька дірочок у тісті виделкою. Випікай у духовці приблизно 15-20 хвилин, до золотистого кольору. Вийми з духовки й залиш охолонути.
Лимонний курд:
1. У каструлі нагрій лимонний сік та цедру разом із цукром на середньому вогні.
2. У мисці збий яйця, а потім додай їх у каструлю з лимонним соком, постійно помішуючи.
3. Додай масло та перемішуй, доки курд не загусне. Зніми з вогню і дай охолонути.
4. Вилий лимонний курд на підготовлений корж.
Меренга:
1. У великій мисці збий білки до м’яких піків. Поступово додавай цукор, продовжуючи збивати, доки маса не стане густою і блискучою.
2. Додай лимонний сік і продовжуй збивати ще 1-2 хвилини.
3. Розподіли меренгу по лимонному курду, залишаючи невеликі горбики.
Зменш температуру духовки до 150 градусів і випікай тарт протягом 15-20 хвилин або до золотистого кольору меренги. Охолоди тарт перед подачею. Прикрась шматочками лимона або цедрою за бажанням.
Смачного!