7 незвичайних начинок для млинців, які тобі варто спробувати

Такі ти ще точно не куштувала


АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 27 травня 2025

Реклама

Зізнайся: коли востаннє ти їла млинці не з варенням або кисломолочним сиром? Ми зібрали для тебе 7 незвичних начинок, які точно змусять тебе подивитися на млинці зовсім по-новому. Від спаржі й фініків до сиру з пліснявою і кінзи — обіцяємо, після цієї статті ти точно захочеш внести різноманіття у свій раціон.

Незвичайні начинки для млинців, які варто спробувати: 7 ідей

Спаржа з крем-сиром і лимонною цедрою 

Відламай тверді кінчики спаржі, решту наріж шматочками завдовжки 3 см. Обсмажуй її кілька хвилин на оливковій олії або вершковому маслі — до м’якості, але щоб вона залишалася хрусткою. Змішай крем-сир з лимонною цедрою, додай сіль і перець. Намаж млинець крем-сиром, виклади теплу спаржу зверху й загорни. За бажання млинці можна посипати зеленню або натертим твердим сиром.

Індичка, бринза і карамелізована цибуля

Індичка дає ситість, бринза — пікантну солоність, а карамелізована цибуля — солодкуватість. Така начинка перетворює млинець на повноцінну страву.

Фініки з арахісовою пастою та дрібкою солі

Усе просто: подрібни м’які фініки у блендері до пастоподібної консистенції (або просто наріж), додай ложку арахісової пасти та трошки солі. Отримаєш цікаве солодко-солоне поєднання.

Яблука з корицею, імбиром та цукром

Обсмаж шматочки яблук на вершковому маслі, додай трошки кориці та меленого імбиру. Підсолоди цукром. Смакує як яблучний пиріг у млинці! 

Сир із кропом і вареним яйцем

Змішай кисломолочний сир із дрібно нарізаним яйцем, додай свіжий кріп, трошки солі й перцю. Смачно як у теплому, так і в холодному вигляді, а завдяки кропу — дуже свіжо.  

Курка з кінзою, часником і йогуртовим соусом 

Змішай шматочки попередньо запеченої курки з йогуртом, кінзою і часником. Додай сіль, перець і трошки лимонного соку. Начинка виходить ніжна, ароматна, з легкою кислуватістю. Ідеально для солоних млинців на обід або вечерю.

Полуниця із сиром «Дорблю» та медом

Наріж полуницю і злегка придави її виделкою — щоб пустила трохи соку. «Дорблю» наріж або поламай на дрібні шматочки. На теплий млинець виклади сир та полуницю, полий зверху медом. За бажанням посип подрібненими горіхами для хрумкої текстури.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ