Рецепт ідеальних вареників з вишнею від Євгена Клопотенка

Улюблені літні ласощі


АВТОР: Анастасія Якубишин

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 22 червня 2024

Реклама

Літо пролетить нестерпно швидко, залишаючи по собі засмагу, засушені квіти між сторінками книг, трішки піску на сандалях і спогади. Зокрема, спогади про літні ласощі, які змусять тебе взимку облизатися на саму згадку.

Серед цих ласощів особливе місце займають вареники з вишнею. Ніжні, соковиті та особливо смачні із цукром та сметаною, вони незмінно нагадують про дитинство. А ось і рецепт від найвідомішого українського кулінара Євгена Клопотенка, який здатний перетворити будь-який звичайний день у день вареників з вишнею.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна (і додатково для замішування)
  • 250 мл молока
  • 1 куряче яйце
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 1/2 ч. л. солі

Для вареників:

  • 400 г вишні без кісточок
  • 1-2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. манки
  • дрібка солі

Як готувати:

1. Підготуй всі інгредієнти для приготування вареників. Почни з видалення кісточок з вишні. Порада: якщо використовуєш заморожені ягоди, обов’язково їх розморозь.

2. Відміряй 500 г борошна та пересип його у миску. Додай 1/2 ч. л. солі, 1 куряче яйце та 1 ст. л. соняшникової олії. Влий туди ж 250 мл молока.

3. Заміси тісто. Тісто повинне мати еластичну консистенцію, не прилипати до рук і не розсипатися під час приготування.

4. До очищеної вишні додай 1 ст. л. манної крупи та 1 ст. л. цукру.

5. Розкачай тісто завтовшки 2-3 мм на дошці або робочій поверхні. Виріж із нього кружечки за допомогою склянки або банки.

6. На кожному кружечку розмісти трошки начинки й акуратно з’єднай краї тіста.

7. Вари вареники в киплячій воді з дрібкою солі на помірному вогні близько 3-4 хвилин після того, як вони випливуть на поверхню.

8. Потім витягни їх з води й поклади у миску. Перед подачею присип вареники цукром.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ