Рецепт ідеальних вареників з вишнею від Євгена Клопотенка
Літо пролетить нестерпно швидко, залишивши по собі засмагу, засушені квіти між сторінками книг, трошки піску на сандалях і спогади. Зокрема, спогади про літні ласощі, які змусять тебе взимку облизатися на саму згадку.
Серед цих ласощів особливе місце займають вареники з вишнею. Ніжні, соковиті та особливо смачні із цукром та сметаною, вони незмінно нагадують про дитинство. А ось і рецепт від найвідомішого українського кулінара Євгена Клопотенка, який здатний перетворити будь-який звичайний день у день вареників з вишнею.
Як приготувати вареники з вишнею за рецептом Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г борошна (і додатково для замішування);
- 250 мл молока;
- 1 куряче яйце;
- 1 ст. л. соняшникової олії;
- 1/2 ч. л. солі.
Для вареників:
- 400 г вишні без кісточок;
- 1–2 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. манки;
- дрібка солі.
Як готувати:
1. Підготуй усі інгредієнти для приготування вареників. Почни з видалення кісточок з вишні. Порада: якщо використовуєш заморожені ягоди, обов’язково їх розморозь.
2. Відміряй 500 г борошна та пересип його у миску. Додай 1/2 ч. л. солі, 1 куряче яйце та 1 ст. л. соняшникової олії. Влий туди ж 250 мл молока.
3. Заміси тісто. Тісто повинне мати еластичну консистенцію, не прилипати до рук і не розсипатися під час приготування.
4. До очищеної вишні додай 1 ст. л. манної крупи та 1 ст. л. цукру.
5. Розкачай тісто завтовшки 2–3 мм на дошці або робочій поверхні. Виріж із нього кружечки за допомогою склянки або банки.
6. На кожному кружечку розмісти трошки начинки й акуратно з’єднай краї тіста.
7. Вари вареники в киплячій воді з дрібкою солі на помірному вогні близько 3–4 хвилин після того, як вони випливуть на поверхню.
8. Потім витягни їх з води й поклади у миску. Перед подачею присип вареники цукром.
Смачного!