Готуємо мак-н-чиз: ідеальні макарони із сиром, перед якими неможливо встояти
Швидко та дуже смачно!
ФОТО: delish.com
опубліковано: 15 липня 2024
Мак-н-чиз — це популярний рецепт макаронів із сиром, які обожнюють американці, британці й не тільки. Перший сучасний рецепт цієї страви був опублікований у 1770 році у книзі Елізабет Раффальд. Повторити його зовсім не складно, а інгредієнти, необхідні для приготування, точно є у твоєму холодильнику. Тож зберігай собі рецепт: він полегшить тобі життя в моменти, коли не знаєш, що хотіла б приготувати, і точно стане твоїм улюбленим.
Щоб приготувати мак-н-чиз, тобі знадобиться:
- макарони ріжки — 200 г;
- борошно — 1/4 склянки;
- вершкове масло — 50 г;
- яйце — 1 шт.;
- сир чеддер — 200 г;
- молоко — 250 мл;
- сіль і перець — до смаку.
Як приготувати мак-н-чиз:
1. Відвари макарони до стану аль-денте.
2. Доки основа для страви вариться, приготуй соус. Для цього розтопи в каструлі масло і додай борошно, помішуючи. Повільно введи молоко і сіль з перцем, продовжуючи помішувати. Вари соус хвилин п’ять або до загустіння.
3. Додай у соус збите яйце і тертий сир. Добре перемішай. Коли сир розплавиться, додай у соус макарони.
4. Подавай мак-н-чиз, звісно ж, гарячим (в ідеалі — попередньо підігрівай його кілька хвилин у духовці).