Ідеальні фрикадельки від IKEA: фірмовий рецепт

Відтворюємо культовий рецепт вдома


АВТОР: Юлія Николайчук

опубліковано: 18 березня 2024

Реклама

Фрикадельки IKEA за роки свого існування здобули неабияку репутацію, ставши майже таким самим культовим продуктом, як і сам шведський меблевий гігант. Однією з причин незмінної популярності фрикадельок є їхня простота. Чи то як закуска з брусничним соусом, чи то в поєднанні з картопляним пюре та підливою для ситної вечері, чи то у складі таких страв, як паста або сендвічі, ці фрикадельки — швидке та просте рішення для обідньої перерви.

Як відтворити легендарний рецепт в домашніх умовах? Усіма секретами свого часу поділилася сама шведська компанія.

Інгредієнти для фрикадельок:

  • яловичий фарш — 500 грамів
  • свинячий фарш — 250 грамів
  • цибулина — 1 штука
  • часник — 1 зубчик
  • панірувальні сухарі — 100 грамів
  • яйце — 1 штука
  • молоко — 5 столових ложок
  • сіль і перець — до смаку

Інгредієнти для соусу:

  • вершкове масло — 40 грамів
  • пшеничне борошно — 40 грамів
  • овочевий бульйон — 150 мілілітрів
  • яловичий бульйон — 150 мілілітрів
  • жирні вершки (30%-50%) — 150 мілілітрів
  • соєвий соус — 2 чайні ложки
  • діжонська гірчиця — 1 чайна ложка
  • крапля соняшникової або оливкової олії

Спосіб приготування:

1. Змішай яловичий і свинячий фарш. Додай дрібно порізану цибулю, подрібнений часник, панірувальні сухарі, яйце і перемішай. Додай молоко, сіль і перець.

2. Зроби з отриманої суміші маленькі кульки. Поклади їх на чисту тарілку, накрий і помісти в холодильник на дві години.

3. Налий у сковорідку трохи олії та нагрій на середньому вогні. Щойно вона розігріється, виклади фрикадельки. Їх потрібно обсмажити з усіх боків.

4. Виклади фрикадельки на деко і накрий. Поклади в духовку, нагріту до 180°C у звичайному режимі або до 160°C у конвекційному, і залиш на пів години. 

5. Готуємо соус: розтопи на сковорідці 40 грамів вершкового масла. У масло додай пшеничне борошно і розмішуй протягом двох хвилин. Після цього додай 150 мл овочевого і стільки ж яловичого бульйону. Продовжуй розмішувати. Додай 150 мілілітрів жирних вершків, 2 чайні ложки соєвого соусу та 1 чайну ложку діжонської гірчиці. Доведи до кипіння і дочекайся, поки соус загусне.

6. Подавай фрикадельки з вершковим картопляним пюре.

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ