Рецепт піци за одну годину від Браяна Лагерштрома
ФОТО: Gettyimages
опубліковано: 1 липня 2025
Маєш настрій приготувати піцу вдома, але не хочеш возитися з тістом цілий день? Тоді тобі точно сподобається цей рецепт від Браяна Лагерштрома — професійного шефа й кулінарного ютубера, якого обожнюють за його прості та неймовірно смачні страви. Рецепти Браяна легкі, зрозумілі та дуже практичні. Чому б тобі не пересвідчитися у цьому самостійно?
Домашня піца за годину від Браяна Лагерштрома: покроковий рецепт
Інгредієнти
Для тіста:
- 180 г світлого пива (підігрітого до 32–35°C);
- 7 г сухих дріжджів;
- 5 г цукру;
- 15 г оливкової олії;
- 9 г солі;
- 280 г пшеничного борошна.
Для соусу:
- 800 г консервованих подрібнених томатів;
- 100 г томатної пасти;
- 20 г цукру;
- 12 г солі;
- 2 г сушеного часнику;
- 1 г сушеного орегано;
- 1 г сушеного базиліку;
- дрібка пластівців чилі.
Для начинки:
- 250 г моцарели;
- пепероні або чоризо.
Як готувати:
1. У невеликій каструлі трохи підігрій пиво, щоб воно стало приємно теплим (не гарячим). Перелий у велику миску, додай дріжджі, цукор, оливкову олію та сіль. Засип борошно, перемішуй ложкою, а потім — вологими руками, поки не вийде м’яке тісто.
2. Накрий миску вологим рушником і залиш на 15 хвилин. Потім зроби одне складання тіста (склади як конверт), накрий знову і залиш іще на 15 хвилин.
3. Змасти сковорідку або форму олією. Переклади тісто в круглу форму діаметром 30 см. Руками розтягни тісто по дну, накрий і дай постояти ще 10 хвилин.
4. Усі інгредієнти для соусу (томати, пасту, спеції) змішай і перебий блендером до однорідності.
5. Виклади кілька ложок соусу на тісто, зверху — сир і пепероні.
6. Дай тісту настоятися ще 10–15 хвилин.
7. Увімкни духовку на максимум (в ідеалі 285°C). Випікай піцу 10–15 хвилин до золотистої скоринки.
Смачного!