Рецепт рамену з арахісовою пастою, який не залишить тебе байдужою

Усього кілька інгредієнтів, 25 хвилин і трішки зусиль, щоб поглянути на арахісову пасту по-новому

ФОТО: TikTok: @myriadrecipes (скриншот)

опубліковано: 20 жовтня 2025

Реклама

Якщо ти досі вважаєш, що арахісова паста підходить тільки для десертів, цей рецепт докорінно змінить твою думку. Забудь про сумніви — ця страва доводить: звичні продукти в незвичному поєднанні можуть по-справжньому здивувати. Тобі знадобиться лише кілька інгредієнтів, 25 хвилин і трішки зусиль, щоб поглянути на арахісову пасту по-новому.

Рецепт рамену з арахісовою пастою

@myriadrecipes SPICY PEANUT BUTTER RAMEN 🍜 These are my Spicy Peanut Butter Noodles topped with chicken, lime wedges, coriander (cilantro), chilli oil, and mangetouts (snow peas) 🫛 Perfect for a weeknight speedy dinner, this ramen is super creamy, slurpy, and absolutely delicious 🤤 As always, you can find the full recipe on my website (link in bio) or just google search “spicy peanut butter noodles myriad recipes” 🌶️ #peanutbutternoodles #noodlerecipe #peanutbutterramen ♬ original sound - Emily Roz

Інгредієнти:

Для соусу та локшини:

  • 2 курячі філе;
  • 3 зубки часнику, подрібнені;
  • 1 ст. л. червоної тайської пасти карі;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 щедрі ст. л. арахісової пасти;
  • 400 мл кокосового молока;
  • 400 мл курячого бульйону;
  • 300 г локшини удон (або будь-якої іншої на твій смак).

Для подачі:

  • свіжий коріандр;
  • олія чилі;
  • 1 лайм.

Рецепт рамену з арахісовою пастою

TikTok: @myriadrecipes

Як готувати:

1. Нагрій велику сковороду на середньому вогні та додай трохи олії. Обсмажуй філе по 5 хвилин з кожного боку, поки вони не стануть золотистими (всередині м’ясо ще має залишатися сирим). Зніми зі сковороди й відклади на тарілку.

2. У тій самій сковороді обсмаж часник, додай пасту карі, соєвий соус і арахісову пасту. Добре перемішай, а потім додай кокосове молоко та курячий бульйон. Ретельно перемішай до однорідної консистенції, доведи до кипіння, після чого зменш вогонь до мінімуму.

3. Довари курку. Поклади курячі філе назад у сковороду, накрий кришкою й тушкуй на слабкому вогні 10–15 хвилин. Потім дістань філе й наріж скибочками.

4. Спробуй соус і, за бажання, додай сіль, ще трохи карі пасти, арахісової пасти або трішки цукру — на свій смак.

5. Поклади локшину безпосередньо в соус і вари відповідно до інструкції на упаковці.

6. Розподіли локшину на тарілці, щедро полий приготованим соусом. Зверху виклади шматочки курки, додай коріандр, олію чилі та декілька скибочок лайма.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ