Рецепт сендвіча «Цезар», який ти захочеш готувати щодня
ФОТО: Pinterest
опубліковано: 27 жовтня 2025
Якби у сендвіча та салату «Цезар» була дитина, то це точно був би він — їхній найвдаліший спадкоємець. Від тата-сендвіча він успадкував хрустку булочку й ситність, а від мами-салату — ніжну курку, вершковий соус і той самий неповторний смак, який не сплутаєш ні з чим. Готова спробувати?
Рецепт сендвіча «Цезар»
@iramsfoodstory Chicken Caesar Sandwich For the chicken 1 chicken breast, halved lengthwise and pounded Salt to taste 1 tbsp garlic powder 1 tsp black pepper 1 tbsp smoke paprika powder For the breadcrumbs : 2 cups panko bread crumbs For egg wash: 1 egg + 1/2 cup water For the dry batter 1 cup all purpose flour Salt to taste 1 tsp black pepper 1 tbsp garlic powder For the Caesar salad : 1/2 cup mayonnaise 2 cloves fresh garlic, minced 1 tbsp Worcestershire sauce 1 tbsp Dijon mustard 2 tsp lemon juice 1/3 cup freshly grated Parmesan cheese 1 tsp fresh ground black pepper 2 tbsp extra virgin olive oil 2 cups lettuce , washed and chopped To assemble 3 mini loafs of bread 3 tbsp butter, to toast the bread loafs Parmesan cheese, freshly grated 3 tbsp Caesar dressing Method: Pat dry the chicken and season with salt pepper garlic powder and smoked paprika powder. Make egg wash: In a bowl crack an egg add water and whisk until smooth, set aside. For the dry batter: In a bowl mix all purpose flour, salt, garlic powder and black pepper. In a separate bowl add panko bread crumbs. Coat the seasoned chicken in dry batter, then the egg wash batter repeat again in dry and egg batter. Finally coat with panko bread crumbs. Repeat the same process until all the chicken fillets are coated. Fry oil in a pan until it reaches 350 F . Carefully add the chicken to the oil and cook for 4-5 min flipping sides in between or until the chicken reaches an internal temp of 165 F. Make Caesar dressing: In a bowl add mayonnaise, Dijon mustard, Worcestershire sauce, salt , pepper, lemon juice, freshly minced garlic , olive oil and Parmesan cheese. Mix until well combined. Reserve 1/2 of the dressing for later use . Add lettuce in rest of dressing and mix well to combine. Assemble the sandwich: Apply butter on the bread and toast until crisp and golden. Add some of the reserved Caesar dressing on one side of the bread . Add breaded chicken. Top it with some Caesar salad. Garnish with freshly grated Parmesan cheese. Finally close the loaf and serve warm. #caesarsalad #caesarsandwich #crispychicken #sandwich #recipe #salad ♬ original sound - iramsfoodstory
Інгредієнти:
Для курки:
- 1 куряче філе (приблизно 250 г);
- сіль — на свій смак;
- 15 г часникового порошку;
- 5 г чорного меленого перцю;
- 15 г копченої паприки.
Для паніровки:
- 130 г борошна;
- сіль — на свій смак;
- 5 г чорного меленого перцю;
- 15 г часникового порошку;
- 100 г сухарів панко.
Для яєчної суміші:
- 1 яйце;
- 120 мл води.
Для соусу «Цезар»:
- 120 г майонезу (1/2 склянки);
- 2 зубки часнику, подрібнені;
- 15 г діжонської гірчиці;
- 10 мл лимонного соку;
- 30 г свіжонатертого пармезану;
- 5 г чорного меленого перцю;
- 30 мл оливкової олії;
- 100 г листя салату.
Для складання сендвіча:
- 3 маленькі булочки (приблизно по 80–100 г кожна);
- 45 г вершкового масла;
- трохи свіжонатертого пармезану.
Як готувати:
1. Підготуй курку. Промокни філе паперовим рушником і приправ сіллю, перцем, часниковим порошком і копченою паприкою.
2. Приготуй яєчну суміш. У мисці збий яйце з водою до однорідності.
3. Підготуй сухі інгредієнти. В окремій мисці змішай борошно, сіль, часниковий порошок і чорний перець. В іншу — висип сухарі панко.
4. Обкачай куряче філе спочатку в сухій суміші, потім у яєчній, знову в борошні, ще раз у яйці та врешті — у сухарях. Повтори з усіма шматочками.
5. Розігрій у сковороді олію до 175°C. Обережно обсмажуй курку по 4–5 хвилин з кожного боку, доки вона не стане золотистою, а внутрішня температура не досягне 74°C.
6. Тепер приготуй соус. У мисці змішай майонез, діжонську гірчицю, лимонний сік, часник, оливкову олію, пармезан, сіль і перець. Добре перемішай. Половину соусу відклади, решту змішай з листям салату.
7. Збери сендвіч. Підсмаж булочки з обох боків на вершковому маслі до золотистої скоринки. На нижню частину булочки нанеси трохи соусу «Цезар», поклади шматочок курки, зверху салат і ще ложку соусу. Посип пармезаном і накрий другою половинкою булочки.
Смачного!








