Смак літа: рецепт полуничного чизкейка, який стане твоїм улюбленим
Привіт, любителько солодкого! Літо — це пора не лише спекотних сонячних днів, але й свіжих ягід. Серед них особливе місце посідає полуниця — соковита, солодка й неймовірно ароматна. Саме вона стане головною зіркою нашого десерту — чизкейка, який поєднує в собі вершкову ніжність та яскраву свіжість полуниці.
Кілька цікавих фактів про чизкейк
Грецькі корені. Виявляється, чизкейк має дуже давню історію! Його батьківщиною вважається острів Самос у Стародавній Греції, а з’явився він понад 4000 років тому. Цікаво, що вже тоді ним пригощали атлетів під час перших Олімпійських ігор у 776 році до н. е.
Свято чизкейка. А ти знала, що у чизкейка є навіть своє свято? 30 липня у США щорічно відзначають Національний день чизкейка.
Торт чи пиріг? Останній цікавий факт: офіційно чизкейк вважається… пирогом, а не тортом! Щиро кажучи, його назва (cheesecake — з англ. cheese — сир, cake — торт) на це не надто натякає.
Цей рецепт не потребує складних навичок чи екзотичних інгредієнтів, тому будь-хто може приготувати цей десерт на власній кухні. А результат, безсумнівно, тобі сподобається.
Полуничний чизкейк: простий рецепт
Інгредієнти:
Для коржів:
- 320 г масла;
- 200 г цукру;
- 2 яйця;
- 530 г пшеничного борошна;
- 70 г мигдалевої крихти;
- дрібка солі;
- 5 г ванільного екстракту.
Для начинки:
- 750 г нежирного кисломолочного сиру;
- 250 г жирного кисломолочного сиру;
- 250 г цукру;
- ванільний екстракт;
- 5 яєць;
- 70 г пшеничного борошна;
- 100 г розтопленого масла;
- дрібка солі;
- цедра половинки лимона.
Як готувати:
1. Почни з підготовки основи: змішай вершкове масло, цукор, сіль та ванільний екстракт до однорідності (але не потрібно збивати до пишності).
2. Додавай яйця потроху, добре перемішуючи, поки не отримаєш масу однорідної консистенції.
3. Додай борошно і мигдалеву крихту і заміси тісто. Обгорни його плівкою і постав у холодильник на 1–2 години.
4. Розкачай тісто завтовшки приблизно 2–2,5 мм і виклади у форму для випікання.
5. Наріж полуницю. Виклади нарізану полуницю на дно форми. Відстав форму на той час, поки готуватимеш начинку.
6. Розтопи вершкове масло і дай йому трохи охолонути.
7. Для начинки змішай за допомогою міксера кисломолочний сир, цукор, сіль, цедру лимона та ванільний екстракт, поступово додаючи по одному яйця. Додай борошно і розтоплене масло, перемішай до однорідності.
8. Наповни форму начинкою і випікай чизкейк за 175–180°C протягом 40–45 хвилин.
9. Охолоди чизкейк повністю перед декоруванням.
Смачного!