Рецепт тижня: ідеальний полуничний чизкейк

Готуємо улюблений літній десерт


АВТОР: Анастасія Якубишин

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 13 червня 2024

Реклама

Привіт, любителько солодкого! Літо — це пора не лише спекотних сонячних днів, але й свіжих ягід. Серед них особливе місце посідає полуниця — соковита, солодка й неймовірно ароматна. Саме вона стане головною зіркою нашого десерту — чизкейка, який поєднує в собі вершкову ніжність та яскраву свіжість полуниці.

Кілька цікавих фактів про чизкейк 

Грецькі корені. Виявляється, чизкейк має дуже давню історію! Його батьківщиною вважається острів Самос у Стародавній Греції, а з’явився він понад 4000 років тому. Цікаво, що вже тоді ним пригощали атлетів під час перших Олімпійських ігор у 776 році до н.е.

Свято чизкейка. А ти знала, що у чизкейка є навіть своє свято? 30 липня у США щорічно відзначають Національний день чизкейка. 

Торт чи пиріг? Останній цікавий факт: юридично чизкейк вважається… пирогом, а не тортом! Щиро кажучи, його назва (cheesecake — з англ. cheese — сир, cake — торт) на це не надто натякає.  

Цей рецепт не потребує складних навичок чи екзотичних інгредієнтів, тому будь-хто може приготувати цей десерт на власній кухні. А результат, безсумнівно, тобі сподобається.

Полуничний чизкейк: простий рецепт

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 320 г масла
  • 200 г цукру
  • 2 яйця
  • 530 г пшеничного борошна
  • 70 г мигдалевої крихти
  • дрібка солі
  • 5 г ванільного екстракту

Для начинки:

  • 750 г нежирного кисломолочного сиру 
  • 250 г жирного кисломолочного сиру
  • 250 г цукру
  • ванільний екстракт
  • 5 яєць
  • 70 г пшеничного борошна
  • 100 г розтопленого масла
  • дрібка солі
  • цедра половинки лимона

Як готувати:

1. Почни з підготовки основи: змішай вершкове масло, цукор, сіль та ванільний екстракт до однорідності (але не потрібно збивати до пишності). 

2. Додавай яйця потроху, добре перемішуючи, поки не отримаєш однорідне тісто.

3. Додай борошно і мигдалеву крихту і заміси тісто. Обгорни його плівкою і постав у холодильник на 1-2 години.

4. Розкачай тісто завтовшки приблизно 2-2,5 мм і виклади у форму для випікання.

5. Наріж полуницю. Виклади нарізану полуницю на дно форми. Відстав форму на той час, поки готуватимеш начинку.

6. Розтопи вершкове масло і дай йому трохи охолонути.

7. Для начинки змішай за допомогою міксера кисломолочний сир, цукор, сіль, цедру лимона та ванільний екстракт, поступово додаючи по одному яйця. Додай борошно і розтоплене масло; перемішай до однорідності.

8. Наповни форму начинкою і випікай за 175-180°C протягом 40-45 хвилин.

9. Охолоди чизкейк повністю перед декоруванням.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ