Рецепт тижня: ідеальний полуничний чизкейк
Готуємо улюблений літній десерт
Привіт, любителько солодкого! Літо — це пора не лише спекотних сонячних днів, але й свіжих ягід. Серед них особливе місце посідає полуниця — соковита, солодка й неймовірно ароматна. Саме вона стане головною зіркою нашого десерту — чизкейка, який поєднує в собі вершкову ніжність та яскраву свіжість полуниці.
Кілька цікавих фактів про чизкейк
Грецькі корені. Виявляється, чизкейк має дуже давню історію! Його батьківщиною вважається острів Самос у Стародавній Греції, а з’явився він понад 4000 років тому. Цікаво, що вже тоді ним пригощали атлетів під час перших Олімпійських ігор у 776 році до н.е.
Свято чизкейка. А ти знала, що у чизкейка є навіть своє свято? 30 липня у США щорічно відзначають Національний день чизкейка.
Торт чи пиріг? Останній цікавий факт: юридично чизкейк вважається… пирогом, а не тортом! Щиро кажучи, його назва (cheesecake — з англ. cheese — сир, cake — торт) на це не надто натякає.
Цей рецепт не потребує складних навичок чи екзотичних інгредієнтів, тому будь-хто може приготувати цей десерт на власній кухні. А результат, безсумнівно, тобі сподобається.
Полуничний чизкейк: простий рецепт
Інгредієнти:
Для коржів:
- 320 г масла
- 200 г цукру
- 2 яйця
- 530 г пшеничного борошна
- 70 г мигдалевої крихти
- дрібка солі
- 5 г ванільного екстракту
Для начинки:
- 750 г нежирного кисломолочного сиру
- 250 г жирного кисломолочного сиру
- 250 г цукру
- ванільний екстракт
- 5 яєць
- 70 г пшеничного борошна
- 100 г розтопленого масла
- дрібка солі
- цедра половинки лимона
Як готувати:
1. Почни з підготовки основи: змішай вершкове масло, цукор, сіль та ванільний екстракт до однорідності (але не потрібно збивати до пишності).
2. Додавай яйця потроху, добре перемішуючи, поки не отримаєш однорідне тісто.
3. Додай борошно і мигдалеву крихту і заміси тісто. Обгорни його плівкою і постав у холодильник на 1-2 години.
4. Розкачай тісто завтовшки приблизно 2-2,5 мм і виклади у форму для випікання.
5. Наріж полуницю. Виклади нарізану полуницю на дно форми. Відстав форму на той час, поки готуватимеш начинку.
6. Розтопи вершкове масло і дай йому трохи охолонути.
7. Для начинки змішай за допомогою міксера кисломолочний сир, цукор, сіль, цедру лимона та ванільний екстракт, поступово додаючи по одному яйця. Додай борошно і розтоплене масло; перемішай до однорідності.
8. Наповни форму начинкою і випікай за 175-180°C протягом 40-45 хвилин.
9. Охолоди чизкейк повністю перед декоруванням.
Смачного!