Рецепт тижня: пікантна паста з горілкою від Джіджі Хадід

Секретний інгредієнт


АВТОР: Анастасія Якубишин

ФОТО: Instagram: @gigihadid; Gettyimages

опубліковано: 3 червня 2024

Реклама

Шукаєш швидкий рецепт мегаароматної пасти на вечерю? Тоді цей варіант від супермоделі Джіджі Хадід саме для тебе. У 2020 році рецепт пасти від Джіджі став вірусним і підкорив Instagram та TikTok. Ця страва поєднує в собі звичайні інгредієнти з несподіваним секретом — горілкою. Алкоголь випаровується під час приготування, залишаючи після себе лише тонкий, але цікавий присмак. Вершки роблять соус неймовірно ніжним, а пармезан з перцем чилі додають пікантності.

Чому тобі сподобається цей рецепт:

Швидкий і простий: усього 30 хвилин — і ти будеш ласувати смачною та ситною вечерею. 

Ароматний: поєднання горілки, томатів, вершків і пармезану створює неймовірно багатий і насичений смак.

Варіативний: не любиш гостре? Регулюй кількість перцю чилі. Також можеш додати до пасти креветки або курку, щоб зробити її більш ситною.

Інгредієнти для приготування пасти з горілкою від Джіджі Хадід:

  • 450 г пасти на твій вибір
  • 120 мл оливкової олії
  • 1 цибулина шалота, нарізана кубиками
  • 4 зубки часнику, подрібнені
  • 120 мл томатного пюре
  • 60 мл горілки (за бажанням)
  • 240 мл вершків
  • 1/2 чайної ложки пластівців перцю чилі (регулюй до смаку)
  • сіль і чорний перець до смаку
  • 50 г вершкового масла
  • 120 г пармезану

Як готувати:

  1. Закип’яти воду з дрібкою солі у великій каструлі.
  2. Вари пасту згідно з інструкціями на упаковці, але на одну хвилину менше, до стану al dente (вона дійде до готовності в соусі). Не забудь відлити близько 240 мл води з пасти перед тим, як її злити.
  3. Поки вариться паста, розігрій оливкову олію на сковороді на середньому вогні.
  4. Додай шалот або цибулю і смаж, доки вони не стануть м’якими, приблизно 3 хвилини. Потім додай часник і готуй ще хвилинку, щоб він розкрив свій аромат.
  5. Влий горілку (якщо використовуєш) і готуй ще 30 секунд, одночасно помішуючи лопаткою всі підсмажені шматочки.
  6. Додай томатне пюре і готуй 1 хвилину, вмішуючи його у решту інгредієнтів.
  7. Додай вершки, пластівці перцю чилі, сіль та перець.
  8. Доведи до кипіння і тушкуй 5 хвилин, не забуваючи помішувати.
  9. Зменш вогонь до мінімуму. Додай зварену пасту і влий підготовлену воду. Порада: додавай по столовій ложці, доки не отримаєш соус бажаної консистенції.
  10. Кинь туди масло і пармезан, все добре перемішай.
  11. Вуаля, все готово. Пасту подавай з келихом білого сухого вина.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ