Салат Дженніфер Еністон зі знімального майданчика «Друзів»: покроковий рецепт

Справжній та не зовсім


АВТОР: Анастасія Якубишин

опубліковано: 6 червня 2024

Реклама

Усі, хто активно сидів у TikTok ще два роки тому, вже точно здогадалися, про який салат ідеться. Салат від Дженніфер Еністон, який акторка нібито їла на зніманнях «Друзів», став настільки популярним, що відео з його рецептом набирали мільйони переглядів, а приготувати його пробували майже всі.

Рецепт популярного салату

@thesaladlab Jennifer Aniston Style Viral Friends #Salad #SaladsOfTiktok #thesaladlab #Friends #JenniferAniston #BasilInsteadOfMint #Yum #LaCrema #Chardonnay #Easyrecipe #MealPrep ♬ The Kite Live by Luisa Marion - Luisa Marion

Інгредієнти:

  • 80 г необробленого булгуру
  • 1 банка (400 г) промитого консервованого нуту
  • 150 г нарізаних кубиками огірків
  • 100 г розкришеного сиру фета
  • 80 г нарізаних фісташок
  • 30 г червоної цибулі, нарізаної кубиками
  • 20 г нарізаної м’яти
  • 20 г нарізаної петрушки

Як готувати:

1. Приготуй булгур відповідно до інструкцій на упаковці. Порада: стеж за тим, щоб не переварити булгур, адже він готується швидко і може розваритися. Після приготування дай йому охолонути до кімнатної температури.

2. У великій мисці змішай булгур, нут, нарізані огірки, червону цибулю, петрушку, м’яту, фісташки та сир фета. 

3. У невеликій банці змішай оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, сіль і перець. Добре струси, щоб отримати однорідну суміш. Порада: хороша оливкова олія дуже важлива для смаку заправки, тож вибирай якісну.

4. Полий заправкою салат і добре перемішай. Скуштуй і за потреби додай сіль і перець. 

5. Постав салат у холодильник мінімум на годину перед подачею для яскравого смаку.

@everything_delish best I’ve ever had 😳 #salad IB: @THEMODERNNONNA ♬ love nwantinti (ah ah ah) - CKay

Попри те що цей рецепт справді дуже смачний та знайшов своїх шанувальників по всьому світу, виявилося, що сама Дженніфер Еністон їла… зовсім не його!

Але як же так вийшло? Ця історія почалася з інтерв’ю Кортні Кокс для Los Angeles Times у 2010 році. Акторка поділилася, що Дженніфер Еністон протягом десяти років на зніманнях серіалу «Друзі» щодня їла один і той самий салат — дещо змінений кобб-салат. Із часом ця історія стала настільки популярною в соціальних мережах, що користувачі захоплено пропонували свої версії салату, оспівуючи любов Еністон до м’яти, петрушки та нуту.

Сама акторка нещодавно розповіла, із чого насправді складався її салат. І оригінальний рецепт звучить не менш (якщо не більш) апетитно.

Рецепт справжнього салату, який Дженніфер Еністон їла на зніманнях «Друзів»

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка (приблизно 200-250 г)
  • 4 скибочки індичого або свинячого бекону
  • 100 г салату айсберг
  • 70 г вареного нуту
  • 1 помідор, подрібнений, без шкірки та насіння
  • 30 г подрібненої салямі
  • 30 г сиру пекоріно або пармезану

Для італійської заправки:

  • 3 столові ложки майонезу (приблизно 45 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (приблизно 30 мл)
  • 1 чайна ложка сушеного орегано (приблизно 1 г)
  • 1/4 чайної ложки часникового порошку (приблизно 0,5 г)
  • 2 чайні ложки яблучного оцту (приблизно 10 мл)
  • сіль та перець до смаку

Як готувати:

1. Розігрій сковорідку на середньому вогні та посмаж курку до золотистого кольору з обох боків.

2. Вийми курку зі сковорідки та дай їй трошки охолонути перед тим, як нарізати її кубиками та додати до салату.

3. Посмаж бекон на сковорідці на середньому вогні, без додавання олії, поки він не стане хрустким, близько 3 хвилин з кожного боку.

4. Вийми бекон зі сковорідки та наріж його після охолодження.

5. У невеликій банці змішай усі інгредієнти для італійської заправки. Добре струси, щоб отримати однорідну суміш.

6. Перемішай усі інгредієнти для салату у великій мисці.

7. Полий салат заправкою і ще раз перемішай.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ