Що приготувати зі слив: пікантний соус до м’яса, риби та сиру за рецептом Євгена Клопотенка

Сезон слив у розпалі — і з них можна приготувати не лише пироги

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 19 серпня 2025

Реклама

Сезон слив — час, коли на кухні пахне пирогами, варенням і компотами із цим фруктом. Та сливи можуть бути не лише про солодке. Достатньо додати трохи спецій, і вони розкриваються зовсім по-новому — пряно, насичено, з приємною пікантністю. Саме в такому вигляді вони стають основою густого, оксамитового сливового соусу, який чудово поєднується з м’ясом, рибою та навіть сиром. Рецептом цієї універсальної заготовки на зиму ділиться український кулінар Євген Клопотенко.

Соус зі слив на зиму: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка

Соус зі слив на зиму: рецепт від Євгена Клопотенка

Інгредієнти:

  • 500 г слив;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 5 зубків часнику;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1/2 ч. л. карі;
  • половинка перцю чилі.

Як готувати:

1. Ретельно промий сливи та видали з них кісточки.

2. Переклади підготовлені сливи у каструлю, додай цукор і постав на середній вогонь.

3. Вари сливи 20–25 хвилин, періодично помішуючи.

4. Додай подрібнений часник, сіль, карі та дрібно нарізаний перець чилі.

5. Перебий масу занурювальним блендером до однорідної консистенції. Продовжуй варити ще 10 хвилин.

6. Готовий соус розлий по заздалегідь стерилізованих банках і герметично закрий стерильними кришками.

«Із зазначеної кількості інгредієнтів вийшло приготувати 400 мл соусу. Я раджу розливати його по невеликих банках, які зручно зберігати, а також круто дарувати близьким. Соус зі слив виходить доволі густим та пряним, тому він універсальний. За бажанням можете експериментувати зі спеціями. Зі сливою чудово поєднується мелений імбир, гвоздика, кориця, аніс, мускатний горіх», — радить Євген Клопотенко.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ