Як приготувати легендарний сливовий пиріг з газети The New York Times: покроковий рецепт

Якщо літо дає тобі сливи, час спекти сливовий пиріг!


АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 17 серпня 2024

Реклама

Якщо літо дає тобі сливи, час спекти сливовий пиріг! Найпопулярніший рецепт за всю історію The New York Times святкує цього року своє 41-ліття, і він досі має величезну популярність, а його фан-база по всьому світу лише збільшується.

КОРОТКА ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

Сливовий пиріг Маріан Бурос уперше з’явився на сторінках The New York Times у 1983 році. Наступного року читачі надіслали так багато листів із проханнями ще раз опублікувати рецепт, що його довелося друкувати знову. Ця історія повторювалася неодноразово до 1989 року, коли зрештою редакція запропонувала читачам вирізати рецепт і зберігати його, оскільки він більше не публікуватиметься.

Звичайно, тепер ти можеш знайти рецепт та спекти сливовий пиріг будь-коли (хвала Інтернету). І не обов’язково використовувати саме сливи! Цей рецепт настільки універсальний, що дозволяє використовувати будь-які фрукти на свій смак (але хоч раз спробувати зі сливами просто необхідно).

@ryannordheimer PLUM TORTE 🍑🍰 INGREDIENTS -1 stick butter at room temp -3/4c sugar -2 eggs -1 tbsp vanilla -1c flour -Pinch of salt -Halved pitted plums and crunchy sugar METHOD 1. Preheat oven to 350F. Grease and flour the inside of a 8 or 9 inch springform Pan. 2. In a bowl, cream the butter and sugar together. Mix in the vanilla and eggs completely. Add the flour and salt and stir until incorporated. Add batter to cake pan, spread evenly, top with plums cut-side down. Top with crunchy (or regular) sugar. 3. Bake for 1 hour or until golden brown. Let cool and then serve. Adapted from @NYT Cooking . . . . . #compasskitchen #homemade #cake #recipe #dessert #easy #FoodPorn #FoodPhotography #easyrecipe #easydinner #Foodstagram #Foodgasm #aesthetic #feedfeed #foodiesofinstagram #plums #plum #dcfood #grilled #summer #like4like #healthyrecipes #vegan #healthy #healthyfood #100k #foodporn ♬ Piano Concerto #21 - Mozart

Класичний рецепт сливового пирога від The New York Times

Інгредієнти:

  • 180-240 г цукру
  • 115 г вершкового масла, розм’якшеного
  • 130 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • дрібка солі (за бажанням)
  • 2 яйця
  • 24 половинки фіолетових слив, без кісточок
  • цукор, лимонний сік та кориця для посипання

Як готувати:

1. Розігрій духовку до 175°C.

2. Збий цукор і масло у мисці. Додай борошно, розпушувач, сіль та яйця і добре збий.

3. Виклади тісто у круглу форму діаметром 20-25 см. Розмісти половинки слив зверху на тісті, шкіркою догори. Трохи посип цукром і збризни лимонним соком. Посип приблизно 1 чайною ложкою кориці, залежно від твоїх уподобань.

4. Випікай приблизно 1 годину.

Вуаля, все готово! Нам і самим не віриться, що цей рецепт настільки легкий. Подавай з кулькою морозива або вершками.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ