Ідеальний літній десерт: найпростіший рецепт полуничного тарта
Розпочався сезон однієї з найсмачніших і найпоживніших літніх ягід — полуниці. Свіжа полуничка з грядки, неймовірно вершкова із цукром і сметаною чи полуниця в шоколаді — кожна знайде спосіб, у який їй найбільше смакуватиме ця ягода. Однак тим, хто шукає нових способів, як з’їсти якомога більше полуниці цього сезону, точно припаде до душі полуничний тарт.
Полуничний тарт: простий покроковий рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
- 200 г пшеничного борошна;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 2 ст. л. сметани 20%-ї жирності;
- дрібка солі;
- 150 г вершкового масла.
Для начинки:
- 350 г полуниці;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 яєчний жовток (для змащування країв тарта перед випіканням).
Як готувати:
1. Насамперед приготуй тісто. Для цього з’єднай 200 г борошна зі 150 г розтопленого вершкового масла, 1 ст. л. цукру, дрібкою солі та 1 ч. л. ванільного цукру. Перетри руками.
2. Додай у сформовану масу 2 ст. л. сметани й добре перемішай. У тебе повинна вийти куля тіста, придатна для розкачування.
3. Сформовану кулю з тіста постав у холодильник на той час, поки готуватимеш начинку.
4. Добре промий і просуши полуницю. Порада: аби впевнитися, що в полуниці вже немає жуків чи інших комах, занур ягоди у миску прохолодної води та додай туди 1 ст. л. солі. Перемішай та залиш полуницю на 15 хвилин. Сольовий розчин створює середовище, яке є дискомфортним для комах, змушуючи їх вийти з полуниці. Дістань полуницю з розчину і промий чистою проточною водою.
5. Наріж ягоди тонкими слайсами. Готові слайси посип цукром і обережно перемішай.
6. Розкачай тісто в круглий тонкий пласт. Намагайся не робити тісто надто товстим, оскільки так воно може не пропектися під час випікання.
7. Виклади підготовлені слайси полуниці на тісто. Залиш 2–3 сантиметри тіста скраю, вони тобі ще знадобляться. Посип викладену полуницю ванільним цукром.
8. Загорни тісто, що залишилося вільним по краях, на начинку.
9. Збий яєчний жовток виделкою і змасти ним загорнуті краї тіста.
10. Випікай 25 хвилин за 180–200 градусів.
Готовий тарт подавай з кулькою ванільного морозива.
Полуничний тарт за цим рецептом від lifestyle-редакторки Cosmo Анастасії Якубишин
Смачного!