Що приготувати на вечерю влітку: 4 рецепти

Смачно, швидко і легко!

АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 27 червня 2025

Реклама

З настанням спекотних днів так хочеться легкості в усьому, особливо в їжі. Літнє меню має бути не лише простим у приготуванні, а й насиченим вітамінами та легким для травлення. Ми пропонуємо чотири прості рецепти літньої вечері для двох — смачні, корисні та швидкі у приготуванні.

Що приготувати на вечерю влітку: 4 ідеї

Що приготувати на вечерю влітку: рецепти

Паста-салат з фетою й лимоном 

Інгредієнти:

  • 150 г пасти пене;
  • 150 г помідорів чері;
  • 100 г фети;
  • 30 г свіжого кропу та кінзи;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • сік 1/2 лимона;
  • сіль і перець на свій смак.

Як готувати: 

1. Звари пасту, злий воду і полий 1 ст. л. олії.

2. До пасти додай помідори, фету та зелень.

3. Заправ олією, лимонним соком, посоли, поперчи та перемішай. Можна подавати відразу або після охолодження у холодильнику.

Лосось із помідорами та базиліком 

Інгредієнти:

  • 2 філе лосося;
  • 1 ст. л. сушеного базиліку;
  • 1 середній помідор, нарізаний кружальцями;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ст. л. тертого пармезану;
  • сіль, перець на свій смак.

Як готувати:

1. Розігрій духовку до 190°C. Виклади філе лосося на деко, посоли й поперчи його з обох боків.

2. Посип рибу сушеним базиліком, зверху виклади кружальця помідора, полий усе оливковою олією та присип пармезаном.

3. Запікай лосося в духовці приблизно 20 хвилин — доки риба не стане непрозорою всередині, а сир злегка не зарум’яниться. Подавай гарячим.

Смеш-бургер тако

Інгредієнти: 

Для соусу:

  • 60 г майонезу;
  • 30 г кетчупу;
  • 15 г гірчиці;
  • 1 ч. л. гострого соусу (наприклад, табаско).

Для тако:

  • 450 г яловичого фаршу;
  • 6 маленьких тортилій (≈12–13 см у діаметрі);
  • 2 ч. л. приправи для бургерів (можеш замінити сумішшю солі, перцю, часникового й цибулевого порошку);
  • дрібка солі;
  • 6 ст. л. соняшникової олії;
  • 6 скибочок сиру чедер; 
  • 70 г маринованих огірків;
  • 50 г подрібненого салату айсберг;
  • 50 г дрібно нарізаної жовтої цибулі;
  • білий кунжут — для посипання.

Як готувати:

1. У невеликій мисці змішай майонез, кетчуп, гірчицю й гострий соус. Перемішай до однорідності. 

2. Розділи фарш на 6 частин (по 75 г). На кожну тортилью виклади одну порцію фаршу і розрівняй виделкою, залишаючи по краях трохи місця. Посип приправою та дрібкою солі.

3. У великій сковороді розігрій 2 ст. л. олії. Поклади 2 тортильї фаршем донизу, придави лопаткою або пресом, смаж 2–3 хвилини, поки фарш не стане рум’яним. Переверни, поклади скибочку сиру на кожну та смаж ще 1 хвилину — сир має трохи розтанути. Переклади на тарілку. Повтори з рештою.

4. На кожен тако виклади трохи соусу, по 3 скибочки маринованих огірків, жменю айсбергу, трохи цибулі й посип кунжутом.

Паста з креветками

Інгредієнти:

  • 150 г очищених креветок;
  • 120 г спагеті;
  • 1 невелика цибулина-шалот;
  • 1 зубок часнику;
  • 60 мл вершків;
  • 5 г приправи каджун;
  • 15 мл оливкової олії;
  • 50 г тертого пармезану;
  • сіль і перець на свій смак.

Як готувати:

1. Відварити пасту до стану «аль денте».

2. На сковороді з олією обсмаж цибулину-шалот, потім часник.

3. Додай креветки та спеції, смаж 2–3 хвилини, доки креветки не підрум’яняться.

4. Влий вершки, доведи їх до кипіння. Додай пасту та пармезан, перемішай. Готово!

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ