Що приготувати на вечерю влітку: 4 рецепти
З настанням спекотних днів так хочеться легкості в усьому, особливо в їжі. Літнє меню має бути не лише простим у приготуванні, а й насиченим вітамінами та легким для травлення. Ми пропонуємо чотири прості рецепти літньої вечері для двох — смачні, корисні та швидкі у приготуванні.
Що приготувати на вечерю влітку: 4 ідеї
Паста-салат з фетою й лимоном
Інгредієнти:
- 150 г пасти пене;
- 150 г помідорів чері;
- 100 г фети;
- 30 г свіжого кропу та кінзи;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- сік 1/2 лимона;
- сіль і перець на свій смак.
Як готувати:
1. Звари пасту, злий воду і полий 1 ст. л. олії.
2. До пасти додай помідори, фету та зелень.
3. Заправ олією, лимонним соком, посоли, поперчи та перемішай. Можна подавати відразу або після охолодження у холодильнику.
Лосось із помідорами та базиліком
Інгредієнти:
- 2 філе лосося;
- 1 ст. л. сушеного базиліку;
- 1 середній помідор, нарізаний кружальцями;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 2 ст. л. тертого пармезану;
- сіль, перець на свій смак.
Як готувати:
1. Розігрій духовку до 190°C. Виклади філе лосося на деко, посоли й поперчи його з обох боків.
2. Посип рибу сушеним базиліком, зверху виклади кружальця помідора, полий усе оливковою олією та присип пармезаном.
3. Запікай лосося в духовці приблизно 20 хвилин — доки риба не стане непрозорою всередині, а сир злегка не зарум’яниться. Подавай гарячим.
Смеш-бургер тако
Інгредієнти:
Для соусу:
- 60 г майонезу;
- 30 г кетчупу;
- 15 г гірчиці;
- 1 ч. л. гострого соусу (наприклад, табаско).
Для тако:
- 450 г яловичого фаршу;
- 6 маленьких тортилій (≈12–13 см у діаметрі);
- 2 ч. л. приправи для бургерів (можеш замінити сумішшю солі, перцю, часникового й цибулевого порошку);
- дрібка солі;
- 6 ст. л. соняшникової олії;
- 6 скибочок сиру чедер;
- 70 г маринованих огірків;
- 50 г подрібненого салату айсберг;
- 50 г дрібно нарізаної жовтої цибулі;
- білий кунжут — для посипання.
Як готувати:
1. У невеликій мисці змішай майонез, кетчуп, гірчицю й гострий соус. Перемішай до однорідності.
2. Розділи фарш на 6 частин (по 75 г). На кожну тортилью виклади одну порцію фаршу і розрівняй виделкою, залишаючи по краях трохи місця. Посип приправою та дрібкою солі.
3. У великій сковороді розігрій 2 ст. л. олії. Поклади 2 тортильї фаршем донизу, придави лопаткою або пресом, смаж 2–3 хвилини, поки фарш не стане рум’яним. Переверни, поклади скибочку сиру на кожну та смаж ще 1 хвилину — сир має трохи розтанути. Переклади на тарілку. Повтори з рештою.
4. На кожен тако виклади трохи соусу, по 3 скибочки маринованих огірків, жменю айсбергу, трохи цибулі й посип кунжутом.
Паста з креветками
Інгредієнти:
- 150 г очищених креветок;
- 120 г спагеті;
- 1 невелика цибулина-шалот;
- 1 зубок часнику;
- 60 мл вершків;
- 5 г приправи каджун;
- 15 мл оливкової олії;
- 50 г тертого пармезану;
- сіль і перець на свій смак.
Як готувати:
1. Відварити пасту до стану «аль денте».
2. На сковороді з олією обсмаж цибулину-шалот, потім часник.
3. Додай креветки та спеції, смаж 2–3 хвилини, доки креветки не підрум’яняться.
4. Влий вершки, доведи їх до кипіння. Додай пасту та пармезан, перемішай. Готово!
Смачного!