7 переконливих причин полюбити черешню ще більше

Cosmo

Літо в розпалі, і коли, як не зараз, смакувати сезонними фруктами та ягодами? От, наприклад, черешнею. Ми їмо її кілограмами, кожного разу згадуючи дитинство та повні жмені черешень, зірваних на дачі у дідуся та бабусі (або у сусідів!). Проте, крім ностальгії та приємного смаку, у цієї ягоди є ще багато корисних бонусів для здоров’я та просто для гарного настрою. Розповідаємо, яких!

1. Інвестиція в здоров`я.

В черешні міститься природна біологічно активна речовина кумарин, які знижують згортання крові, що своєю чергою запобігає утворенню тромбів. Ще одна корисна властивість кумарину — профілактика розвитку раку. Здавалося б, просто черешня, а яка користь для здоров`я. 

2. Заряд вітамінів.

В м`якоті черешні міститься велика кількість вітаміну А, котрий відповідає за відсутність передчасних зморшок. Також цей вітамін захищає шкіру від ультрафіолетових променів (але все одно не забуваємо про SPF). Вітаміни групи В, котрі теж присутні в черешні, насичують наш організм калієм та залізом, а це — красиве волосся і міцні нігті. Все, як ми любимо.

3. Корисний перекус.

Що може бути простіше — купила, помила, з`їла. Це робить черешню ідеальним перекусом у літній день. Для кращого засвоєння її радять поєднувати з кисломолочними продуктами. Йогурт, черешня — і вже вийшов смачний, низькокалорійний десерт без шкоди для фігури. 

4. Допомога травленню.

Завдяки великій кількості клітковини, черешня допомагає нормалізувати роботу кишківника. Головне — знати міру.

5. Гарний сон.

Коли ми вживаємо черешню, у нашому організмі виробляється гормон мелатонін. Хто втомився рахувати слоненят перед сном, можете проекспериментувати та щодня їсти по жмені черешень. Якість сну точно покращиться!

6. Краса та естетика.

Влаштуй пікнік з фотосесією , де черешня буде гарним доповненням. Дивитися на захід сонця, насолоджуватися атмосферою і  зробити декілька крутих фото, звичайно.

7. Експерименти та кулінарія.

Ми звикли до солодкого смаку черешні, але можна спробувати щось пікантніше. Гострий перець, імбир, черешня — і соус до сирів та м`яса готовий. Можна влаштувати тематичну, кулінарну вечірку з друзями.  

Вчені подейкують, якщо щодня з`їдати по 6 черешень, можна зменшити  ризик серцево-судинних захворювань. Але попри всю свою користь та смак, варто пам`ятати головне все потрібно їсти в міру. 

Текст: Наталія Хоменко

5 5 6
Фото: Shutterstock
Спецпроекты
Реклама
Твоя жизнь / Рецепты
Надо прочитать

Що відбувається з тілом, коли ти їси диню

Все про корисні властивості ароматного плоду.

Loading...
Читай Cosmopolitan в 2020

На обложке: София Ричи

Здоровый экоизм: новые правила жизни, сознательная мода и эко инфлюэнсеры

Экологично меняем работу и освежаем резюме

Вогнали в краску: прокачиваем навыки по окрашиванию волос дома

Go out: как сделать каминг-аут безопасным для себя и безболезненным для твоего окружения

Дофаминовый фастинг: не столько диета, сколько новомодный способ перезагрузки


Хочешь больше узнать про "LifeStyle"?
Гороскоп
Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.